A legjobb módja a kulcsszókutatásnak blogja számára: Blogötletek

Ha növelni szeretné webhelye forgalmát, és láthatóbbá szeretné tenni azt a potenciális ügyfelek számára, meg kell találnia a megfelelő kulcsszavakat. De hol kezdje? Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan találhatja meg a legjobban a vállalkozása szempontjából releváns, nagy forgalmú kulcsszavakat.

Mi az a kulcsszókutatás?

A kulcsszókutatás a webhely vagy blogbejegyzés célzásához szükséges megfelelő kulcsszavak megtalálásának folyamata. Ez az egyik legfontosabb lépés a vonzó és jövedelmező tartalom létrehozásában. A megfelelő kulcsszavak megcélzásával biztosíthatja, hogy tartalma a megfelelő közönséget érje el, és nagyobb forgalmat és leadeket vonzzon.

Számos módszerrel kereshet kulcsszavakat a tartalomhoz. Néhány tipp a Google AdWords használata, a versenytársak elemzése és az online hirdetési kutatási eszközök. A kulcsszavak megtalálásának legjobb módja azonban egy szakértői csapattal való ötletelés.

Egy kulcsszókutató eszköz, mint például a Kulcsszófelderítés, segíthet azonosítani azokat a nagy volumenű és nagy forgalmú kulcsszavakat, amelyek az Ön vállalkozása szempontjából is relevánsak.

Ha megvan a célzott kulcsszavak listája, fontos, hogy hatékony tartalmat hozzon létre e kulcsszavak alapján. Ezzel előrébb helyezkedhet a keresési eredmények között, és több látogatót vonzhat webhelyére vagy blogjára.

Mi a teendő, ha még nem ismeri a kulcsszókutatást

Ha még csak most kezdi a kulcsszókutatást, néhány dolgot megtehet az induláshoz. Az első a Google AdWords Kulcsszótervező használata. Ez az eszköz megmutatja, hány kattintás szükséges ahhoz, hogy a kiválasztott kulcsszavakkal rendelkező hirdetéseken keresztül elérjen egy bizonyos számú látogatót. Használhat kulcsszóeszközöket is, például a Google Kulcsszótervezőt és a SEMRush Kulcsszóeszközt, hogy részletesebb adatokat kapjon a kiválasztott kulcsszavakról.

Ha már ismer néhány kulcsszót, amelyek érdeklik, ideje elkezdeni keresni azokat a lehetőségeket, amelyekkel beillesztheti őket a tartalommarketingbe. Számos módja van ennek:

Kutasson fel versenytársait, és nézze meg, hogy milyen tartalmat állítanak elő, amely az Önt érdeklő kulcsszavakat használja. Ezután derítse ki, milyen témákban vagy témákban jelennek meg ezek a kulcsszavak, és hozzon létre hasonló tartalmat, amely megcélozza ezeket a témákat.

Ez is érdekelhet:  Alapvető weboldal típusok, amelyet minden SEO-snak ismernie kell

Hozzon létre egy listát a potenciális témaötletekről, és nézze meg, melyek célozzák meg célzott kulcsszavait. Ha már van néhány ötleted, kezdj el ötletelni a lehetséges címeket mindegyikhez.

Használjon keresőoptimalizálási (SEO) technikákat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webhelye rangsorolja a megcélzott kulcsszavakat. Ez magában foglalja a kulcsszavakban gazdag címcímkék, metaleírások és webhelye egyéb elemeinek használatát.

Küldje el tartalmát olyan népszerű linkkönyvtárakba, mint az eHow és a Squidoo, és küldjön be cikkeket olyan népszerű bloghálózatokba, mint a Linkedin és a Medium.

Használjon fizetett hirdetési szolgáltatásokat, mint például a Google AdWords vagy a Facebook Ads, hogy elérje a potenciális ügyfeleket tartalmaival.

Amint látja, számos módja van a kulcsszókutatás beépítésének a tartalommarketing-stratégiájába.

Ha kicsiben kezdi, és marketingtervének minden aspektusába beépíti a kulcsszavak kutatását, akkor pillanatok alatt a siker felé vezető úton halad!

Hogyan készítsünk alapvető kulcsszókutatási tanulmányt

Fontos kulcsszókutatást végezni, hogy megtalálja a megfelelő kulcsszavakat webhelyéhez vagy blogjához. Ennek többféle módja van, és mindegyiknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei. Itt megvitatjuk a leggyakoribb módszereket, és azt, hogy ezek hogyan segíthetnek megtalálni a megfelelő kulcsszavakat webhelye vagy blogja számára.

Az első módszer a Google AdWords Kulcsszótervező használata. Ez az eszköz lehetővé teszi kulcsszavak listájának bevitelét, és megmutatja, hogy mely kulcsszavak versenyeznek a legnagyobb mértékben, és melyek generálják a legnagyobb forgalmat. Ezek az információk segíthetnek eldönteni, hogy mely kulcsszavakra összpontosítson a tartalom létrehozásakor.

A második módszer a Google Trends használata. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy megtekintse, mely szavakat használják gyakrabban az idő múlásával.

Ezek az információk segíthetnek meghatározni, hogy mely kulcsszavak válnak egyre népszerűbbé, és melyek lehetnek jobb célpontok a tartalommarketinges erőfeszítéseihez.

A harmadik módszer a Google AdWords Szerkesztő használata. Ezzel az eszközzel egyéni hirdetéseket hozhat létre kulcsszavaihoz, nyomon követheti, mekkora forgalmat generálnak, és szükség szerint módosíthatja hirdetési kampányát.

Bármelyik módszert is választja, gondosan tanulmányozza át a megadott adatokat, hogy a legjobb eredmény érdekében optimalizálhassa kampányát.

Ez is érdekelhet:  Hogyan javítható a weboldal Core Web Vitals mutatói?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kulcsszavakat a projekthez

Ha a megfelelő kulcsszavakat szeretné megtalálni projektjéhez, néhány dolgot szem előtt kell tartania. Először is mérlegelnie kell, hogy milyen típusú tartalommal rendelkezik a projekt. Írsz egy cikket? Blogbejegyzés? Egy e-könyv?

Miután ismeri projektje műfaját, elkezdheti szűkíteni a keresést az adott műfajban általánosan használt kulcsszavak megtekintésével.

Például, ha e-könyvet ír a kertészetről, akkor néhány lehetséges kulcsszó lehet a „kerti tippek”, a „kertészeti ötletek” és a „virágkötészet”.

Ha megvan a potenciális kulcsszavak listája, ideje elkezdeni tesztelni őket. Próbálja meg mindegyiket beírni a Google keresőbe, és nézze meg, melyik hozza a legtöbb eredményt.

Ügyeljen arra, hogy az egyes kulcsszavak változatait is tartalmazza; például a „kerti tippek” helyett próbálja ki a „kerti tippek kezdőknek”, „kerti tippek bérlőknek” és így tovább.

Ha még mindig nem biztos abban, hogy melyik kulcsszavakat használja, néhány egyéb tényezőt is figyelembe kell vennie. Először is gondolja át a projekt témáját.

Vannak konkrét kulcsszavak, amelyek kapcsolódnak ehhez a témához? Például, ha e-könyvet ír a költségvetés-tervezésről, a megcélzott kulcsszavak közé tartozik a „költségvetési tippek”, a „pénzmegtakarítási tippek” és a „takarékos életmód”.

Egy másik figyelembe veendő tényező a projekt közönsége. Vannak bizonyos demográfiai csoportok, amelyek nagyobb valószínűséggel keresnek bizonyos kulcsszavakra?

Ha például egy blogbejegyzést ír a szülői nevelésről, néhány kulcsszó, amelyet megcélozhat, a következők: „Szülői tippek újdonsült szülőknek”, „Szülői tanácsok tinédzserek szüleinek” és „gyermeknevelés a 21. században”.

Végül gondolja át, hogyan szeretné, hogy projektjét érzékeljék. A kulcsszavak kifejezetten az Ön tartalmára vonatkoznak, vagy nagyobb vonzerővel bírnak?

Például, ha fogyásról ír egy e-könyvet, érdemes lehet olyan kulcsszót választani, mint a „fogyás tippek” és a „fogyókúrás programok”.

Ha azonban azt szeretné, hogy e-könyvét általánosabbnak tekintsék, válasszon olyan szavakat, mint a „fogyókúrás megoldások” vagy a „fogyástervek”.

Következtetés

A webhelyéhez megfelelő kulcsszavak megtalálása kihívást jelenthet, de elengedhetetlen, ha online sikereket szeretne elérni.

Ez is érdekelhet:  Hatékony SEO-tippek, amellyel 2024-ben az 1. helyen állhat a Google-ben

Ebben a cikkben felvázoltam a kulcsszavak megtalálásának három fő módszerét – a kulcsszókutatást, a fókuszcsoportos tesztelést és a fizetett keresési hirdetéseket –, és tippeket adtam a kulcsszavak hatékony használatához. Bármelyik módszert is választja, győződjön meg arról, hogy hatékony kulcsszóeszközt használ, amely segít megtalálni a megfelelőt.