Hogyan Indítsunk El Lépésről Lépésre Az On-Page SEO-T?

Üdvözöljük a digitális marketing világában, ahol minden webhelytulajdonos célja, hogy meghódítsa a keresőmotorok rangsorát, és magához vonzza az organikus forgalom özönét. Ha még nem ismeri ezt az izgalmas birodalmat, vagy keresi a módját, hogy fokozza online jelenlétét, akkor az oldalon belüli SEO megértése elengedhetetlen!

Az on-page SEO olyan optimalizálási technikákra utal, amelyeket közvetlenül a webhely oldalain alkalmaznak, és olyan tényezőkre összpontosítanak, mint a kulcsszókutatás, tartalomkészítés, metacímkék, belső linkelés, mobilbarátság stb. Kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy meghatározza webhelye láthatóságát a keresési eredmények között, és végső soron a célzott látogatókat a virtuális ajtóhoz terelje.

Ebben a lépésenkénti útmutatóban végigvezetjük Önt azokon az alapvető stratégiákon, amelyek ahhoz szükségesek, hogy hatékonyan beindíthassák az oldalon belüli SEO-útvonalat. Tehát csatlakozzon, és készüljön fel néhány bennfentes tippre, amelyek katapultálják webhelyét a magasabb helyezés és a nagyobb online siker felé! Első lépésünkkel merüljünk el benne: alapos kulcsszókutatással.

Az On-Page SEO megértése

Az on-page SEO a webhelye sikerének alapja a digitális világban. Ez magában foglalja az egyes oldalak különféle elemeinek optimalizálását, hogy azok keresőbarátabbá és felhasználó-központúbbá váljanak. Ha ezekre a szempontokra összpontosít, javíthatja webhelye láthatóságát, növelheti az organikus forgalmat, és végső soron növelheti a konverziók számát.

Az oldalon belüli SEO egyik kulcsfontosságú szempontja a kulcsszókutatás . Ez magában foglalja a releváns kulcsszavak azonosítását, amelyeket az emberek a vállalkozásával kapcsolatos információk vagy termékek keresésére használnak. Ha ezeket a kulcsszavakat stratégiailag beépíti a tartalomba, a metacímkékbe és a címsorokba, jelezheti a keresőmotoroknak, hogy miről szól az oldal.

Az oldaloptimalizálás másik kulcseleme a címcímkék és a metaleírások optimalizálása. Ezek olyan HTML-elemek, amelyek tömör összefoglalást adnak egy weboldal tartalmáról a keresőmotorok eredményoldalain (SERP). Lenyűgöző címek és lebilincselő metaleírások elkészítése nemcsak kattintásra csábítja a felhasználókat, hanem segít a keresőmotoroknak megérteni az oldal relevanciáját.

Az URL szerkezete is fontos szerepet játszik. A releváns kulcsszavakat tartalmazó leíró URL-ek használata javíthatja a felhasználói élményt és a keresőmotorok feltérképezésének hatékonyságát. Ezenkívül a webhelyen belüli belső hivatkozások segítik a hierarchikus struktúra kialakítását, miközben lehetővé teszik a látogatók számára, hogy könnyen navigálhassanak a különböző oldalak között.

A tartalomkészítés minden sikeres oldali stratégia középpontjában áll. A jó minőségű tartalmak, amelyek értékes információkat nyújtanak vagy problémákat oldanak meg a felhasználók számára, általában előrébb helyezkednek el a keresési eredmények között. Elengedhetetlen, hogy egyedi, vonzó és megosztható tartalmat hozzon létre, kifejezetten a célközönség számára.

A képek nem csak szemet gyönyörködtető látványelemek; létfontosságú szerepet játszanak a felhasználói élmény javításában és a SEO teljesítményének növelésében is, ha helyesen vannak optimalizálva az alt text attribútumokkal és a tömörített fájlméretekkel.

A fejléccímkék (H1-H6) segítik a weboldalak szerkezetének rendezését azáltal, hogy hierarchikusan jelzik fontosságukat. A fejlécek megfelelő formázása megkönnyíti az olvasók és a keresőmotorok számára az egyes szakaszokban tárgyalt fő témák megértését.

Az On-Page SEO jelentősége a digitális marketingben

Napjaink versenyképes digitális környezetben az erős online jelenlét létfontosságú minden méretű vállalkozás számára. És amikor a webhely láthatóságának és a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k) elfoglalt helyének javításáról van szó, az oldalon belüli SEO létfontosságú szerepet játszik.

Az on-page SEO azokra az optimalizálási technikákra utal, amelyeket közvetlenül a weboldalain alkalmaz, hogy javítsa azok relevanciáját és felhasználói élményét. Különböző tényezőket foglal magában, mint például a kulcsszókutatás, a címcímkék és a metaleírások optimalizálása, az URL-struktúra, a belső linkelési stratégiák, a tartalomkészítés, a képoptimalizálás, a fejléccímkék használata, a mobilbarát optimalizálás stb.

Ha ezekre az oldalon található SEO-elemekre összpontosít, javíthatja webhelye láthatóságát a keresőmotorokban, például a Google-ban. Ez a megnövekedett láthatóság nagyobb organikus forgalomhoz vezet, és nagyobb esélyt ad a potenciális ügyfelek vagy ügyfelek vonzására.

Ezen túlmenően, a hatékony on-page SEO gyakorlatok is hozzájárulnak a jobb felhasználói élményhez azáltal, hogy webhelye könnyen navigálható és érthetővé válik. Ha a felhasználók gyorsan és könnyedén megtalálják, amit keresnek az optimalizált oldalcímeken vagy a jól strukturált URL-eken keresztül, amelyekben releváns kulcsszavak vannak beépítve, akkor nagyobb valószínűséggel maradnak hosszabb ideig az Ön webhelyén, és elkötelezik magukat annak tartalmával.

Ezenkívül a célkulcsszavakhoz igazodó, jó minőségű tartalom megvalósítása nemcsak több látogatót vonz, hanem hitelességet is teremt az iparágban. Az értékes tartalom leköti a felhasználókat, miközben bemutatja szakértelmét, vagy megoldásokat kínál szükségleteikre vagy fájdalmaikra.

Azzal, hogy egyre többen férnek hozzá a webhelyekhez mobileszközökön, például okostelefonokon vagy táblagépeken, elengedhetetlenné vált a mobilbarát optimalizálás. A mobilra érzékeny kialakítás biztosítja, hogy a felhasználók zökkenőmentes böngészési élményben részesüljenek, függetlenül az általuk használt eszköztől – javítva a tartózkodási idő mutatóit, amelyek pozitívan befolyásolják a keresési rangsorolást.

Ez is érdekelhet:  E-kereskedelmi SEO audit: Hogyan optimalizálhatja online áruházát a Google számára

1. lépés: Kulcsszókutatás végrehajtása

A kulcsszókutatás minden sikeres oldali SEO-stratégia alapját képezi . Ez magában foglalja azon kulcsszavak és kifejezések azonosítását, amelyeket a célközönség a vállalkozásával kapcsolatos információk vagy termékek keresésére használ. Ha megérti ezeket a kulcsszavakat, optimalizálhatja webhelye tartalmát, hogy megfeleljen a szándékuknak, és javítja annak láthatóságát a keresőmotorok eredményei között.

Kezdje azzal, hogy összeállítja az iparágon belüli releváns témák és témák listáját. Ezután használjon kulcsszókutató eszközöket, például a Google Kulcsszótervezőt vagy a SEMrusht, hogy felfedjen bizonyos kulcsszavakat és azok keresési mennyiségét. Keressen nagy mennyiségű kulcsszavakat alacsony verseny mellett, hogy nagyobb eséllyel szerepeljen a keresési eredmények között.

Ne feledje, ez nem csak a népszerű kulcsszavak megtalálásáról szól; a felhasználói szándékok megértése is. Gondolja át, mit keresnek az emberek, amikor beírják ezeket a kulcsszavakat – információkat keresnek, vásárolni próbálnak vagy helyi szolgáltatásokat keresnek? Ez a betekintés segít a tartalom megfelelő személyre szabásában.

Miután azonosította a legjobb kulcsszólehetőségeket, természetes módon építse be azokat webhelye tartalmába – beleértve az oldalcímeket, fejléceket, metaleírásokat, URL-eket és a teljes törzsszöveget. Kerülje azonban a túl sok kulcsszó betöltését, mivel ez negatívan befolyásolhatja a felhasználói élményt és az általános helyezést.

Ha előzetesen alapos kulcsszókutatást végez, és stratégiailag integrálja a releváns kifejezéseket webhelye tartalmába, akkor már jó úton halad a webhely hatékony optimalizálása felé a jobb organikus láthatóság érdekében!

2. lépés: Optimalizálja a címcímkéket és a metaleírásokat

Ha az oldalon belüli SEO-ról van szó, a címcímkék és a metaleírások optimalizálása döntő lépés. Ezek az elemek jelentős szerepet játszanak webhelye láthatóságának javításában és az organikus forgalom vonzásában.

Beszéljünk a címcímkékről. Ezek a címsorok a keresőmotorok eredményoldalain (SERP) jelennek meg. Fontos, hogy leíró és meggyőző címeket hozzon létre, amelyek pontosan tükrözik az oldal tartalmát. Helyezzen be releváns kulcsszavakat ezekbe a címekbe, hogy növelje relevanciájukat, és nagyobb valószínűséggel jelenjenek meg a keresési lekérdezésekben.

Következő meta-leírások állnak rendelkezésünkre, amelyek tömör összefoglalást adnak arról, hogy mire számíthatnak a felhasználók, amikor rákattintnak az Ön linkjére. Bár közvetlenül nincs hatással a rangsorolásra, a jól kidolgozott metaleírások jelentősen javíthatják az átkattintási arányt (CTR). Ügyeljen arra, hogy elég vonzóak, informatívak és csábítóak legyenek ahhoz, hogy a felhasználók rákattintsanak.

A címcímkék és metaleírások hatékony optimalizálásához fontolja meg olyan eszközök használatát, mint a Yoast SEO vagy a Google Search Console. Ezek az eszközök elemzik a kulcsszóhasználatot, a hosszkorlátokat, az ismétlődési problémákat, és javaslatokat tesznek a javításra.

Ne feledje, hogy webhelye minden oldalán egyedi címcímkékkel és metaleírásokkal kell rendelkeznie, amelyek kifejezetten a tartalmához vannak szabva. Ha ezeket az elemeket a bevált gyakorlatoknak megfelelően optimalizálja, egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy webhelye láthatóságát növelje a keresőmotorokban!

3. lépés: Koncentráljon az URL szerkezetére és a belső linkekre

Amikor webhelyének keresőmotorokra való optimalizálásáról van szó, kulcsfontosságú az URL-szerkezetre és a belső hivatkozásokra való összpontosítás. A jól strukturált URL nem csak abban segít a keresőmotoroknak, hogy megértsék az oldal tartalmát, hanem megkönnyíti a felhasználók számára a webhelyen való navigálást.

Az URL-struktúra egyik fontos szempontja a leíró kulcsszavak használata, amelyek pontosan tükrözik az oldal tartalmát. Ez segít a keresőmotoroknak és a felhasználóknak is megérteni, mire számíthatnak, ha egy linkre kattintanak. Kerülje a hosszú, bonyolult, véletlenszerű számokkal vagy szimbólumokkal megtöltött URL-ek használatát – az egyszerűség kulcsfontosságú.

A tiszta és tömör URL-ek mellett a belső linkelés jelentős szerepet játszik a SEO fejlesztésében. A webhelyen belüli releváns oldalak stratégiai összekapcsolásával webszerű struktúrát hoz létre, amely lehetővé teszi a keresőrobotok számára, hogy több tartalmat fedezzenek fel és indexeljenek.

A belső linkek segítenek elosztani a tekintélyt a webhelyen, jelezve, hogy mely oldalak a legfontosabbak. Ügyeljen arra, hogy olyan leíró horgonyszöveget használjon, amely lehetőleg releváns kulcsszavakat tartalmaz. Ügyeljen azonban arra, hogy ne vigye túlzásba – a túlzott belső hivatkozások természetellenesnek és spam jellegűnek tűnhetnek.

Ha az URL-struktúrára összpontosít, és hatékony belső összekapcsolási stratégiákat alkalmaz, javíthatja a felhasználói élményt, miközben fokozza a keresőoptimalizálási erőfeszítéseit. Tehát szánjon egy kis időt webhelye ezen aspektusainak áttekintésére és optimalizálására – minden apró fejlesztés számít!

4. lépés: Hozzon létre kiváló minőségű tartalmat

Ha az oldalon belüli SEO-ról van szó, az egyik legfontosabb lépés a jó minőségű tartalom létrehozása. Olyan tartalom, amely nemcsak felkelti a célközönség figyelmét, hanem értéket és relevanciát is biztosít. Elmúltak már azok az idők, amikor a kulcsszavak kitöltése elég volt ahhoz, hogy magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok eredményei között.

Ez is érdekelhet:  A legújabb SEO trendek követése

Kiváló minőségű tartalom létrehozásához kezdje a témájának alapos kutatásával. Értse meg, mire van szüksége és mire van szüksége közönségének, majd nyújtsa be informatív, vonzó és jól megírt módon. Használjon releváns kulcsszavakat természetesen a tartalomban, anélkül, hogy túlzásba esne.

Ezután koncentráljon arra, hogy egyedi betekintést vagy perspektívát nyújtson az adott témában. Ez segít abban, hogy megkülönböztesse tartalmait az ugyanabban a résben lévő többitől. A tekintély és a bizalom megalapozása érdekében minden állítást vagy kijelentést hiteles forrásokkal vagy adatokkal támasszon alá.

Ezenkívül ügyeljen a formázásra és a rendszerezésre. A könnyebb olvashatóság érdekében bontsa le a tartalmat rövid bekezdésekre, világos fejlécekkel. Ha szükséges, illesszen be felsorolásjeleket vagy számozott listákat, hogy könnyebben emészthető legyen az információ.

A tartalom közzététele előtt mindig olvassa le és szerkessze. Ellenőrizze, hogy vannak-e nyelvtani, helyesírási hibák vagy olyan következetlenségek, amelyek ronthatják annak általános minőségét.

Ne feledje, hogy a jó minőségű tartalom túlmutat az írott szövegen – tartalmazhat videókat, infografikákat, podcastokat –, bármilyen formátum felel meg a célközönség preferenciáinak.

Azáltal, hogy folyamatosan értékes és vonzó tartalmat készít a felhasználók és a keresőmotorok számára egyaránt, javítja webhelye láthatóságát az interneten, miközben szaktekintélynek tekintheti magát a szakterületén – ez a helyzet mindenki számára előnyös! Tehát fordítson időt egy olyan kiváló minőségű tartalom létrehozására, amely valóban rezonálja közönségét – ez megtérül a jobb helyezés és a megnövekedett organikus forgalom tekintetében!

5. lépés: Használja a képoptimalizálási technikákat

A képek minden weboldal vagy blog nélkülözhetetlen részét képezik. Nemcsak vizuálisan teszik vonzóvá a tartalmat, hanem döntő szerepet játszanak a közönség elköteleződésében is. Azonban nem elég egyszerűen képeket mellékelni; optimalizálnia kell őket a jobb oldali SEO érdekében.

Válassza ki a képeinek megfelelő formátumot. A JPEG ideális fényképekhez, míg a PNG grafikákhoz és logókhoz. Tömörítse a fájl méretét a minőség romlása nélkül, hogy gyorsabb oldalbetöltési időt biztosítson.

Ezután adjon minden képnek egy leíró fájlnevet, amely tartalmazza a releváns kulcsszavakat. Ez segít a keresőmotoroknak megérteni, miről szól a kép.

Az Alt címkék a képoptimalizálás másik fontos elemei. Ezek alternatív szöveget biztosítanak, ha a kép nem jeleníthető meg, és segítenek a keresőmotoroknak a tartalom pontos indexelésében és rangsorolásában.

Ezenkívül ügyeljen a kép méretére és méretére. A nagyméretű képek lelassíthatják az oldal betöltési sebességét, negatívan befolyásolva a felhasználói élményt és a SEO helyezéseket.

Rendezze képeit megfelelő mappákba webhelye címtárstruktúráján belül. Ez megkönnyíti a felhasználók és a keresőrobotok számára a webhelyen való navigálást.

Ha ezeket a képoptimalizálási technikákat az oldalon belüli SEO-stratégiája részeként alkalmazza, javíthatja a felhasználói élményt, miközben organikus forgalmat vonz be a keresőmotorokból!

6. lépés: Használja a fejléccímkéket (H1, H2, H3, H4)

A fejléccímkék, más néven H1, H2, H3 és H4 címkék, döntő szerepet játszanak az oldal SEO-ban. Ezek a címkék segítenek a keresőmotoroknak megérteni a tartalom szerkezetét, és rangsorolni az egyes címsorok fontosságát.

A fejléccímkék használatakor fontos követni a bevált módszereket az optimális optimalizálás érdekében. Kezdje egyetlen H1 címkével, amely pontosan reprezentálja az oldal fő témáját vagy kulcsszavait. A következő címsorokat hierarchikusan kell rendezni, H2 használatával a fő témához kapcsolódó alcímek és így tovább.

A fejléccímkék használata nemcsak a keresőmotorokat segíti, hanem javítja a felhasználói élményt is azáltal, hogy tartalmait jobban beolvashatóvá és könnyebben olvashatóvá teszi. A fejlécek nagy szövegblokkokat osztanak fel kezelhető szakaszokra, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsan megtalálják a releváns információkat.

Ne felejtse el természetesen beépíteni a célkulcsszavakat a fejlécekbe, miközben azok tömörek és leíró jellegűek. Kerülje a kulcsszavak betömését az optimalizálás kedvéért; ehelyett a felhasználói szándéknak megfelelő értékes információk nyújtására összpontosítson.

A megfelelő fejléccímkék használata alapvető fontosságú az oldalon végzett SEO erőfeszítések optimalizálásához. Javítják a webhely szerkezetét, javítják az olvashatóságot, segítik a keresőmotorokat a tartalomhierarchia megértésében, ami végső soron jobb láthatóságot és magasabb helyezést eredményez a keresési eredmények között!

7. lépés: Belső összekapcsolási stratégiák

A belső linkelés az oldalon belüli SEO lényeges része, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak. Webhelye oldalainak stratégiai összekapcsolásával javíthatja a felhasználói élményt, növelheti az oldal tekintélyét, és javíthatja a keresőmotorok helyezését.

Amikor a belső összekapcsolási stratégiákról van szó, néhány kulcsfontosságú alapelvet szem előtt kell tartani. Mindenekelőtt győződjön meg arról, hogy a horgonyszöveg leíró jellegű és releváns a hivatkozott oldal szempontjából. Ez segít a felhasználóknak és a keresőmotoroknak is megérteni, miről szól a hivatkozott oldal.

Ez is érdekelhet:  SEO Szolgáltatás Ellenőrzőlista Az Online Sikerhez 2024-Ben

Ezenkívül belső hivatkozások létrehozásakor vegye figyelembe webhelye oldalainak hierarchiáját. Kezdje a fontos oldalakkal, például a kezdőlapjával vagy a fő kategóriaoldalakkal, majd hivatkozzon a kategóriákon belüli konkrétabb aloldalakra. Ez nem csak a navigációt segíti, hanem a linkek levét is kiterjeszti webhelyére.

Egy másik hatékony stratégia az, hogy központi oldalakat vagy oszlopos tartalmakat hozzunk létre, amelyek központi forrásként szolgálnak egy adott témakörhöz vagy témához. Ezeken a központi oldalakon belső hivatkozásokat találhat a kapcsolódó blogbejegyzésekre vagy cikkekre, amelyek részletesebb információkat nyújtanak.

Ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni belső linkjeit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy továbbra is relevánsak és működőképesek. A hibás vagy elavult linkek negatívan befolyásolhatják a felhasználói élményt, és károsíthatják a keresőoptimalizálási erőfeszítéseit.

Ha erős belső összekapcsolási stratégiákat épít be az oldalon található SEO-tervbe, akkor hatékonyan irányíthatja a látogatókat a webhelyen, miközben javítja annak általános láthatóságát a keresési eredmények között.

8. lépés: Mobilbarát optimalizálás

Az okostelefonok és táblagépek növekvő használatának köszönhetően webhelyének mobileszközökre való optimalizálása kulcsfontosságú a sikeres on-page SEO stratégia szempontjából. A mobilbarát optimalizálás biztosítja, hogy webhelye elérhető és felhasználóbarát legyen a kisebb képernyőkön, javítva ezzel az általános felhasználói élményt.

A mobiloptimalizálás megkezdéséhez győződjön meg róla, hogy webhelye reszponzív kialakítású. Ez azt jelenti, hogy automatikusan beállítja az elrendezést és a tartalmát a hozzáféréshez használt eszköz alapján. A reszponzív webhelyeket előnyben részesítik az olyan keresőmotorok, mint a Google, és zökkenőmentes böngészési élményt kínálnak a különböző képernyőméreteken.

Ezenkívül optimalizálja webhelye betöltési sebességét mobileszközökhöz. A lassan betöltő oldalak frusztrálhatják a felhasználókat, és magas visszafordulási arányhoz vezethetnek. A képek tömörítése, a CSS és JavaScript fájlok minimalizálása, valamint a gyorsítótárazási technikák alkalmazása jelentősen megnövelheti a betöltési időt.

A mobiloptimalizálás másik fontos szempontja a könnyű navigáció biztosítása. A menük és gombok egyszerűsítése megkönnyíti az érintőképernyők görgetését és érintését. Győződjön meg róla, hogy a szöveg nagyítás vagy kicsinyítés nélkül is olvasható.

Tesztelje webhelye mobilbarátságát olyan eszközökkel, mint a Google mobilbarát tesztje vagy a PageSpeed ​​Insights. Ezek az eszközök értékes betekintést nyújtanak azokra a területekre, ahol javítani lehet.

Ha a mobilbarát optimalizálást helyezi előtérbe az oldal SEO-i erőfeszítései során, akkor nemcsak a felhasználói élményt javítja, hanem a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k) is láthatóvá válik. Tehát ne hanyagolja el ezt a döntő lépést!

A következetes on-page SEO technikák jelentősége

A digitális marketing folyamatosan fejlődő világában az on-page SEO továbbra is kulcsfontosságú szempont, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. E lépésről lépésre végrehajtott stratégiák végrehajtásával optimalizálhatja webhelyét, hogy magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok eredményei között, és több organikus forgalmat vonzzon.

Az alapos kulcsszókutatás lefekteti a sikeres oldaloptimalizálás alapjait. A megfelelő kulcsszavak megcélzásával olyan tartalmat hozhat létre, amely rezonál közönségét, és releváns forgalmat irányít webhelyére.

A címcímkék és a metaleírások optimalizálása egy másik létfontosságú lépés az oldalon belüli SEO-ban. Lenyűgöző címek és leírások kialakítása nemcsak az átkattintási arányt javítja, hanem segít a keresőmotoroknak megérteni, hogy az egyes oldalak miről szólnak.

Az URL-struktúra és a belső hivatkozások jelentős szerepet játszanak a felhasználói élmény, valamint a keresőmotorok láthatóságának javításában. A tiszta URL-struktúra megkönnyíti a látogatók számára a webhelyen való navigálást, míg a belső hivatkozások segítenek meghatározni a relevanciát a különböző oldalak között.

A jó minőségű tartalom létrehozásának mindig prioritást kell élveznie az oldaloptimalizálás során. A lebilincselő és informatív tartalom nemcsak leköti a látogatókat, hanem arra is ösztönzi őket, hogy megosszák, ami értékes linkekhez vezethet más webhelyekről.

A képoptimalizálási technikákat gyakran figyelmen kívül hagyják, de jelentős hatással vannak a SEO általános teljesítményére. A képfájlnevek, alternatív szövegek és feliratok optimalizálása javíthatja a felhasználói élményt (betöltési idők) és a keresőmotorok indexelését (képkeresés).

A fejléccímkék (H1, H2, H3) szervezett struktúrát biztosítanak weboldalai számára, miközben kontextust adnak a keresőmotorok számára a tartalom különböző szakaszainak fontosságáról. A fejléccímkék megfelelő használata javítja az olvashatóságot a felhasználók és a bejárók számára is.

A belső összekapcsolási stratégiák különféle tartalmakat kötnek össze a webhely ökoszisztémáján belül. Ezek a linkek segítenek a felhasználóknak zökkenőmentesen eligazodni a kapcsolódó témák között, miközben a relevancia és a tekintély jelzéseit jelzik a keresőmotoroknak.

Mivel a mobilhasználat továbbra is növekvő tendenciát mutat világszerte, a webhelyek mobileszközökre optimalizálása elengedhetetlenné vált. A mobilbarát webhelyek nemcsak jobb felhasználói élményt nyújtanak, hanem a keresőmotorok rangsorolásában is előnyben részesítik őket.