A nagy potenciállal rendelkező kulcsszavak nem kulcsszótervezőkből vagy SEO-eszközökből származnak. Harmadik féltől származnak. Így találhatja meg őket.

A nagy potenciállal rendelkező kulcsszavak olyan kifejezések, amelyek releváns forgalmat hoznak a webhelyére, és bevételhez vezetnek. Bár a Google Kulcsszótervező és SEO eszközei hasznosak, a keresési mennyiségre és a szándékra összpontosítanak, nem feltétlenül a bevételre.

Ahhoz, hogy megtalálja azokat a kulcsszavakat, amelyek ténylegesen értékesítéshez vezetnek, fontos, hogy más forrásokat fedezzen fel, amelyek kombinálják a webhely forgalmát a tényleges konverziókkal.

Nézzük meg, milyen konverziókat érdemes fontolóra venni, majd vizsgáljuk meg, hol fedezhet fel a vállalkozásához szabott, magas konverziós potenciállal rendelkező kulcsszavakat, akár kiadó, akár B2B márka, akár fogyasztói termékek eladója.

Konverziókat célzó kulcsszavak

A SEO konverziói a következők:

 • Értékesítés
 • Leads
 • E-mail és SMS előfizetések
 • Magasabb oldalmegtekintések, amelyek növelik a CPM-bevételt
 • Alkalmazások és e-könyvek vagy információk letöltése
 • Telefonhívások
 • Élő chat-ülések
 • Ingyenes próbaverziók

Ha valaki felkerül az e-mail-listájára, mert megoldásokat adott, visszahozhatja a boltba, amint készen áll. És mivel ők jelentkeznek, kérdezhet érdeklődési körökről.

Ha kertészeti kellékeket ad el, derítse ki, hogy ügyfelei szeretik-e a szerszámokat, a beltéri vagy kültéri kertészkedést, és hogy inkább zöldséget, virágot vagy pozsgás növényeket termesztenek. Ennek ismerete segít abban, hogy marketingjét az ő érdekeikhez igazítsa.

Ha nyomon követi az ügyfelek életciklus-mutatóit, láthatja, hogy a SEO kezdetben vonzotta őket, és az e-mail volt az, ami rávette őket a vásárlásra. Ez a megközelítés más közvetett konverziók esetén is működik, például a közösségi médiából, a PPC-hirdetésekből vagy a blogtartalomból származó konverziók esetében.

..és ez vezet bennünket ahhoz, hogy megtaláljuk ezeket a nagy konverziót eredményező kifejezéseket. Először nézze meg a nem keresőoptimalizálási eszközöket és adatszolgáltatókat.

Vásárlói felmérések

Mikor végezte utoljára vásárlói felmérését? Ha soha nem kért vagy nem kért adatokat az ügyfélszolgálattól és a PR vagy márkaépítési csapatoktól, akkor lemarad egy aranybányáról.

Ez is érdekelhet:  A Google novemberi 2023-as alapvető frissítése rendkívül ingadozó és gyors

Az ügyfél-felmérésekből megtudhatja, milyen megoldásokra van szükségük azoknak, akik pénzt keresnek, és mi érdekli őket.

Íme néhány kérdés, amelyet fel kell tenni, és hogyan segíthetnek megtalálni a nagy szándékú SEO kulcsszavakat.

Mit nem oldott meg a termékünk?

Ha az ügyfelek elmondják, mire van szükségük, és Ön kielégíti ezeket az igényeket, blogbejegyzéseket hozhat létre, frissítheti a termékinformációkat, és hirdetéseket futtathat, hogy elérje az ilyen megoldásokat kereső embereket.

Ha korábban még nem ajánlotta fel ezt a megoldást, és most felajánlja, akkor jó eséllyel az aktívan kereső emberek nagyobb valószínűséggel vásárolják meg.

 

Mit csinálsz szórakozásként?

Ha ismeri az adott személy érdeklődési körét, és látja, hogy közönségének nagy százaléka ugyanígy jár, kulcsszókutatást végezhet , és külön tartalomcsatornát hozhat létre. Csak győződjön meg arról, hogy a tartalom aktuálisan releváns a termékei vagy szolgáltatásai szempontjából, különben több kárt okozhat, mint hasznot.

Ha a témák nem relevánsak, de valamiről írhatsz, hozz létre egy új entitást, például egy blogot egy fórummal/közösséggel (a blog felfutása után), és használd azt lead generálására.

Most legyőzheti azokat a helyeket, ahol szórakozásból elkötelezhetik magukat, és remarketingbe helyezheti fő márkáját a PPC-n keresztül , hogy bevételt szerezzenek a konverziós webhelyen.

 

Mely webhelyeket keresi fel szórakozásból, vagy hogy naprakész legyen?

Még ha azt mondják is, hogy millió kategóriájú tömegmédia-oldalak, ez még mindig előnyös a kulcsszókutatáshoz.

 • Olvasói demográfiai adatok : Politikai ingadozásokat találhat, az életkor, a nem, a jövedelem és egyéb torzulások mellett.
 • Releváns kategóriák : Kövesse nyomon az ezeken a webhelyeken lefedett örökzöld témákat, és kezdje el a tartalomstratégia kidolgozását mindaddig, amíg a témák relevánsak maradnak az Ön alapvető kínálatához és témáihoz.
 • Hirdessen : Keresse meg, hol vannak ezeken a webhelyeken, és jelenítsen meg hirdetéseket a márkája szempontjából releváns témákban, figyelembe véve a közönség demográfiai adatait. Ha nyomon tudja követni a hivatkozó URL-t, tekintse meg azokat a témákat és kulcsszavakat, amelyekre az oldal megjelenik. Ez több kulcsszóadatot eredményezhet.
Ez is érdekelhet:  Az on-page SEO varázsa - Hogyan optimalizálhatod a weboldaladat a keresőmotorok számára

PPC adatok

Ezt a végére hagytam, mert magában foglalja a korábban tárgyalt stratégiákat. Ahelyett, hogy csak a PPC-csapata által használt kulcsszavakra kérdezne rá (mivel nem szabad nem produktív forgalomra költeni), érdeklődjön arról is, hogy hol jelennek meg a hirdetések.

A Google Ads és a hasonló platformok lehetővé teszik annak ellenőrzését, hogy hirdetései hol jelennek meg, például a YouTube-videókon és webhelyeken. Ha sok konverziót ér el, nézze meg azokat a témákat, amelyek ezeket a konverziókat hoztak webhelyére.

A YouTube-videók aranybányát jelenthetnek a cikk- és kulcsszóötletek számára. Ha a videóknak fejezetei vannak, fontolja meg egy tartalomsorozat létrehozását az egyes fejezetekről. Ha olyan funkciót mutatnak be, amely konverzióhoz vezethet, ellenőrizze, hogy ez szerepel-e a termék vagy szolgáltatás oldalán.

Ha megkapja azoknak a hivatkozó URL-eknek a listáját, amelyek legalább XYZ konverziót eredményeztek, használja az első szakaszban található kutatási stratégiát.

Magas konverziós kulcsszavak keresése a SEO eszközökön túl

Ne kezdje a keresőoptimalizálási eszközökkel a nagy szándékú és a nagy konverziót eredményező kulcsszavakhoz. Ezek mind a keresési mennyiségről és a szándékról szólnak.

A SEO-eszközökön túl fedezze fel az ügyfelek felméréseit, a hivatkozó URL-eket és a PPC-adatokat a stratégiai betekintés érdekében. A kulcsszavak és a konverziók összehangolása a kulcsa a bevétel növelésének.

Változtassa meg a fókuszt, alkalmazzon stratégiai megközelítéseket, és figyelje vállalkozása virágzását.