Mi az On Page SEO?

Ha magasabb rangot szeretne elérni a Google-ban, fontos, hogy jó legyen az oldal SEO. Ez azt jelenti, hogy gondoskodnia kell arról, hogy webhelye megfelelően legyen optimalizálva a keresőmotorok és a RankBrain számára, a mesterséges intelligencia számára, amely segít meghatározni, hogy mely webhelyek a legrelevánsabbak a felhasználó lekérdezése szempontjából.

Ebben a kezdőknek szóló útmutatóban áttekintjük, mi az az oldaloptimalizálás, hogyan működik, valamint néhány bevált gyakorlatot az eléréséhez. Fogjon hát egy csésze kávét vagy teát, és készüljön fel, hogy megismerje online sikerének egyik legfontosabb tényezőjét!

Mi az On Page SEO?

Az On Page SEO a webhely tartalmának és metaadatainak optimalizálása a keresőmotorok indexeléséhez. Ez magában foglalhat olyan dolgokat, mint az oldalak címcímkéinek és metaleírásainak javítása, kulcsszavak hozzáadása a tartalomhoz, valamint kulcsszókutatás használata annak meghatározására, hogy hová összpontosíthatja legjobban erőfeszítéseit.

Ezzel biztosíthatja, hogy webhelyét a potenciális vásárlók könnyebben megtalálják, és növeli annak esélyét, hogy előrébb kerüljön a keresési eredmények között.

Ha nem ismeri az oldal SEO-t, akkor nem kell aggódnia – ez a kezdő útmutató mindent megtanít, amit tudnia kell a működéséről, és hogyan javíthatja webhelye teljesítményét. Addig is mindenképpen böngésszen a blogunkon, ahol mindenféle webmarketing témában talál további információkat!

Melyek az On Page SEO különböző típusai?

Az oldalon található SEO-nak sokféle típusa létezik, de a leggyakoribbak a következők: Címcímke, Meta leírás, Címsorok és Bekezdések.

Címcímke: A címcímke az első dolog, amit az emberek látnak, amikor felkeresik webhelyét. Egy rövid, fülbemászó kifejezésnek kell lennie, amely pontosan tükrözi, miről szól a blog. A blog témájához is kapcsolódnia kell, és rendszeresen frissíteni kell.

Meta leírás: A meta leírások a blogbejegyzésed rövid leírása, amely a címcímke alatt jelenik meg. Ezenkívül relevánsnak kell lenniük a blog témájához, és rendszeresen frissíteni kell őket. Próbáld meg a lehető leghosszabbra készíteni, de legyen tömör – legfeljebb 160 karakter.

Ez is érdekelhet:  A Google Core Web Vitals mutatóinak megfejtése: Útmutató a SEO sikeréhez

Címsorok: A címsorok segítségével blogbejegyzéseidet kategóriákba rendezheted. Minden címsornak nevet adhat (pl. „Posztok a főzésről”), majd ezeket a címsorokat a bejegyzések címében és a bejegyzések törzsében használhatja. A címsorokban kulcsszavakat is használhat a keresőmotorok rangsorolásának javítására.

Bekezdések: A blogbejegyzés minden bekezdésének célnak kell lennie. Például az egyik bekezdés bevezetheti a témát és háttérinformációkat, míg egy másik bekezdés részletes útmutatást nyújthat. Minden bekezdésnek világos nézőpontúnak kell lennie, és tömör stílusban kell megírnia.

Hogyan optimalizálhatja weboldalait a maximális eredmény érdekében

Ha Ön is olyan, mint a legtöbb kisvállalkozás, valószínűleg nincs olyan szakembergárdája, amely teljes munkaidőben azon dolgozik, hogy webhelyét a keresőmotorok eredményeire optimalizálja. És ez így van rendjén – az optimalizálás nem egy mindenki számára megfelelő folyamat. Ez a webhely konkrét céljaitól és célkitűzéseitől, az oldalai által megcélzott kulcsszavak típusától és a piaci verseny szintjétől függ.

De még ha nincs is elegendő költségvetése egy teljes SEO kampányhoz, még mindig rengeteg dolgot tehet webhelye keresőmotor-rangsorolásának (SERP) javítása érdekében. Íme 6 egyszerű tipp, amellyel optimalizálhatja weboldalát a jobb oldal SEO érdekében:

Használjon kulcsszógazdag címeket és feliratokat:

Amikor címet vagy alcímet hoz létre a weboldalához, győződjön meg arról, hogy az legalább 1-3 kulcsszót tartalmaz. Ez elősegíti oldala keresőmotori rangsorának növelését azáltal, hogy segít a Google-nak azonosítani és magasabb rangsorolni az Ön tartalmát.

Írjon leíró metacímkéket:

Minden oldal HTML-kódjában szerepeltessen leíró metacímkéket (kulcsszóban gazdag információ az oldalról, például mi az, hol található, mikor készült stb.). Ez segít a Google-nak azonosítani és előrébb helyezni az Ön tartalmát.

Kulcsszógazdag horgonyszöveg használata:

Amikor webhelye más oldalaira hivatkozik, szerepeltessen kulcsszóban gazdag horgonyszöveget az URL-ben (például „kattintson ide, ha többet szeretne megtudni a Google AdWordsről”). Ez elősegíti oldala keresőmotori rangsorának növelését azáltal, hogy segít a Google-nak azonosítani és magasabb rangsorolni az Ön tartalmát.

Ez is érdekelhet:  71 észbontó keresőoptimalizálási statisztika

Képek optimalizálása:

Győződjön meg arról, hogy az összes kép tartalmaz kulcsszavakat, és SEO-ra van optimalizálva. Ha kulcsszavakat szerepeltet a fájlnévben és az alt címkéket, az javíthatja oldala keresőmotorjának rangsorát.

Kerülje az ismétlődő tartalmat:

Kerülje el, hogy más webhelyekről származó tartalmat másoljon/illesszen be saját webhelyére. Ez csak árt az oldala keresőmotorjának rangsorolásában, mivel úgy tűnhet, mintha mesterségesen próbálná javítani a rangsorolását.

 

Kövesse nyomon weboldala SEO előrehaladását:

Rendszeresen ellenőrizze oldalai rangsorolását egy olyan eszközzel, mint a Google PageSpeed ​​Insights, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kívánt eredményeket éri el. Ha segítségre van szüksége weboldalának optimalizálásában a jobb oldal SEO érdekében, forduljon hozzánk bizalommal!

Következtetés

Az on-page SEO célja, hogy javítsa webhelye tartalmának láthatóságát és rangsorolását azáltal, hogy javítja annak megjelenését és teljesítményét a keresőmotorokban. Számos dolgot megtehet webhelye láthatóbbá tétele érdekében, beleértve a címek, leírások és kulcsszavak optimalizálását; hatékony horgonyszöveg hivatkozások használata; egyéb releváns metaadatok hozzáadása oldalaihoz; és gondoskodjon arról, hogy webhelye gyorsan betöltődjön a Google Keresés találatai között.