Az organikus, keresőoptimalizálás (SEO) az a folyamat, amelynek során természetesen magasabban jelennek meg a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k).

Az organikus keresés az egyik leghatékonyabb csatorna a forgalom vagy a konverziók növelésére, mivel ingyenes – a fizetett kereséshez képest, ahol fizetni kell az elhelyezésért és a kattintásokért –, és a felhasználók megértik, hogy releváns a beírt szöveg szempontjából.

Egy nagyon béna vicc a SEO-iparban így hangzik: „A holttestek elrejtésére a legjobb hely a Google második oldalán van, mert ott senki sem fog keresni.”

Lát?

Elég béna, de a lényeg az, hogy ha nem vagy a SERP-k első oldalán, akkor senki sem fogja látni az oldalaidat.

Gondoljon arra, amikor utoljára a Google második oldalára ment, hogy bármit is csináljon, például olvasson egy cikket vagy vásároljon egy terméket. Nem számít, mit próbált tenni; szinte semmi mód arra, hogy a második oldalra menj, hogy megtedd.

Az organikus kereséshez számos stratégiát alkalmazhatunk, például kulcsszókutatást és tartalomoptimalizálást, vagy olyan technikai problémák megoldását , amelyek akadályozzák a felhasználót a webhely elérésében.

Ebben a cikkben az organikus láthatóság növelésének különböző módjaira fogunk összpontosítani, hogyan működik a SEO, miért fontos ez a csatorna vállalkozása számára, és hogyan kezdje el az organikus keresést.

Hogyan működik az organikus keresés?

Az organikus keresésre a legegyszerűbb úgy hivatkozni, hogy átgondolja, melyik a legrelevánsabb keresési eredmény a felhasználó számára, amikor egy adott kulcsszót vagy lekérdezést ír be a Google-ba.

 

Az organikus keresés különböző digitális marketingstratégiákból álló folyamat annak biztosítására, hogy eredményeink elsőként, vagy legalábbis a keresőmotorok eredményeinek első oldalán jelenjenek meg.

A Google tetején való megjelenés nem valami bűvésztrükk. Koordinációra és együttműködésre van szükség számos különböző részlegtől , vezetői részvételre, tehetséges marketingesekből és SEO-szakértőkből álló csapatra, valamint egy életképes módszerre az eredmények nyomon követésére és nyomon követésére.

Az organikus keresés számos különféle technikából áll, például kulcsszókutatásból, tartalomoptimalizálásból és -készítésből, műszaki auditálásból és offline marketingstratégiákból.

Az organikus keresés célja, hogy a felhasználó nagyszerű élményben legyen a webhelyén és a céloldalain, és megkapja a keresett választ – legyen szó tartalomfogyasztásról, két dolog összehasonlításáról vagy termék vásárlásáról.

 

A Google nem igazán törődik az organikus kereséssel. A Google-t az érdekli, hogy felhasználói egyedi, hasznos és releváns tartalmat találjanak a keresettnek.

Ha a tartalmat a felhasználó szívéhez és elméjéhez tudja igazítani, akkor biztos lehet benne, hogy a Google jutalmazza az Ön erőfeszítéseit, és az oldalát feljebb jeleníti meg a SERP-ben.

Számos különböző módszer létezik arra, hogy nagyszerű felhasználói élményt biztosítson webhelyén.

Az organikus keresés három fő kategóriába sorolható: relevancia, felfedezhetőség és tekintély.

  • A relevancia az oldal témájának és konkrét célkulcsszavakhoz kapcsolódó tartalmának relevanciája.
  • A felfedezhetőség az a képesség, hogy a keresőmotorok megfelelően megtalálják és indexeljék a webhelyet .
  • A jogosultság az oldal jogosultsága a keresőmotorokon belül .

 

Ezek a tényezők hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az oldalak magasabb helyezést érjenek el a SERP-eken, ideális esetben az első oldalon.

Ez is érdekelhet:  Hatékony SEO-tippek, amellyel 2024-ben az 1. helyen állhat a Google-ben

A SEO területén dolgozóknak számos különböző részleggel kell együttműködniük annak érdekében, hogy továbbra is a legjobb felhasználói élményt tudja nyújtani ügyfelei számára.

A SEO szakembereknek együtt kell működniük a tartalommal foglalkozó csapattal a kiváló minőségű tartalom létrehozása érdekében. Együtt kell működniük a fejlesztőcsapattal is , hogy megbizonyosodjanak arról, hogy webhelyük műszakilag megbízható, és végül figyelniük kell ezeket az eredményeket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy amit csinálnak, az működik.

A fejlesztőcsapattal való együttműködés során gondoskodnia kell arról, hogy az Ön által létrehozott tartalom gyorsan betöltődjön, és könnyen megtalálható legyen a keresők és a felhasználók számára egyaránt.

 

Az egyik legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a tartalom megtalálható, az, ha belső linket hoz létre a releváns tartalomra. Ez megkönnyíti a Google és a felhasználók számára, hogy megtalálják az Ön tartalmát, és megértsék a kapcsolódó tartalmat.

Az oldal és a webhely sebességét is fontos szem előtt tartani, mivel a Google ezt értékeli a felhasználói élmény szempontjából.

Gondolja át, hányszor hagyta el a webhelyet, mert az lassan töltődik be – ezért fontos ezt figyelembe venni a tartalom létrehozásakor.

Amint látja, számos különböző tényező és csapat vesz részt a webhely jó állapotának biztosításában, amelyek mindegyike sikeres SEO erőfeszítésekhez vezet.

Az egyik legjobb módja annak, hogy nagyobb vásárlási lehetőséget szerezzen a SEO-val kapcsolatban, ha megmutatja a csapattagoknak és a részlegeknek, milyen hatást gyakorolhat az üzletére, a márkaismertségre és az online láthatóságra.

Miért fontos az organikus keresés az Ön vállalkozása számára?

Az organikus keresés azért fontos a vállalkozása számára, mert fogyasztója jelentős időt tölt azzal, hogy kérdésekre vagy problémákra keres választ a Google-on.

Manapság évente több mint 2 billió keresés történik a Google-on.

Ezenkívül webhelye forgalmának nagy része az organikus keresésből származik – akár észreveszi, akár nem.

A mobileszközök térnyerésével a Google nap mint nap a lekérdezések 15-20%-át látja, amilyenre korábban még nem volt példa.

Gondoljon bele, milyen gyakran ír be valamit a Google-be okostelefonján, legyen az egy színész legújabb filmjének keresése, új termék keresése, helyszín keresése vagy valami személyes beírás, amit senki mástól nem szeretne megkérdezni.

A lényeg az, hogy a Google az a hely, ahová ügyfelei megkezdik vásárlói útjukat, ezért fontos, hogy az organikus keresésbe fektessen be, hogy a releváns keresési kifejezések alapján az első oldalon helyezkedjen el.

A SEO-ról való gondolkodás régi módja az volt, hogy tartalmat hoztak létre, majd azt mondták a keresőcsapatnak, hogy „menjen a keresőoptimalizálás erre a cikkre”, és reméljük, hogy ezt követi a magas helyezés.

Ehelyett a tartalomkészítési folyamat elején be kell fektetnie a keresési intelligenciába. Így tájékoztathatja a tartalommal foglalkozó csapatot, hogy mit vegyenek fel a tartalomba, vagy milyen típusú tartalmat hozzanak létre.

Ha továbbra is úgy gondolja a SEO csapatot, mint a szervezet gondnokait, akkor az organikus forgalma soha nem fog igazán növekedni.

Proaktívabbnak kell lennie a keresési adatokkal kapcsolatban, és felhasználnia kell ezeket az információkat belső tevékenységének elősegítésére, valamint hatékony SEO-stratégia és program létrehozására.

Ez is érdekelhet:  Mi az a Google Search Console?

Akár tetszik, akár nem, az emberek mindennapi életük során minden egyes dologra keresőmotorokat használnak, ezért el kell kezdenünk több időt fektetni a SEO-ba, ugyanúgy, ahogyan a cégek annyi időt szentelnek a fizetett keresésnek.

A fizetett és az organikus keresés közötti különbség

A fő különbség a fizetett és az organikus keresés között az, hogy a fizetett keresés fizetős forgalomforrás, míg az organikus keresést azzal érjük el, hogy adott keresésre a legjobb eredményeket biztosítjuk.

A fizetett keresést általában a SERP tetején vagy alján „Ad” címkével jelölik. Minden, ami a fizetett hirdetések alatt található, az organikus keresési eredmények.

A fizetett keresés egy rövid távú stratégia a keresőmotorokban való megjelenéshez, mivel abban a pillanatban, amikor abbahagyja a hirdetésekért való fizetést, abbahagyja a megjelenést.

Az organikus keresés egy hosszú távú stratégia a keresőmotorokban való megjelenéshez, mivel éveken át folyamatosan rangsorolhat az első oldalon, ha csak apró módosításokat hajt végre a rangsoroló oldalon.

Ez egy sokkal költséghatékonyabb módja a forgalom és a konverziók elérésének, mivel nem kell minden alkalommal fizetnie, amikor valaki rákattint a rangsorolt ​​tartalomra.

Az organikus keresési eredmények sokféleképpen jeleníthetők meg: szabványos kék hivatkozások, válaszdoboz-eredmények, emberek is kérdeznek, helyi csomagok, képek, videók stb.

Előnyben kell részesítenünk az organikus keresést, mert az organikus keresési eredmények átkattintási aránya (CTR) közel tízszerese a fizetett keresésnek.

 

Gondoljon bele, milyen gyakran hagyja ki a hirdetéseket a YouTube-on, vagy ugorjon előre a reklámok során. Ha egyszerűen megvizsgáljuk a felhasználói viselkedést, tudjuk, hogy a fizetett hirdetések már nem a legmegfelelőbb hely információszerzésre.

A felhasználók szívesebben navigálnak és kattintanak az organikus listákra, mert tudják, hogy ez a tartalom megkapja a kívánt választ.

Nem azt mondom, hogy teljesen kerülje el a fizetett keresést, de egészséges egyensúlynak és szinergiának kell lennie a fizetett és az organikus erőfeszítések között, ahelyett, hogy minden erőforrását a fizetett keresés által nyújtott rövid távú haszonra összpontosítaná.

A csatornák közötti szinergia biztosításával nagyon hatékony digitális marketingstratégiát hozhat létre.

 

Például, ha vannak olyan kulcsszavak, amelyekre nem rangsorol az első oldalon, akkor kezdje el növelni az ezekre a kulcsszavakra fordított kiadásait, miközben a kapcsolódó tartalom optimalizálásán dolgozik.

Ezenkívül tegyük fel, hogy vannak olyan kulcsszavak, amelyekre már az első oldalon rangsorol. Ebben az esetben csökkentheti az ezekre a kifejezésekre kifizetett kiadásait – mert nem kell fizetnie a kattintásokért, ha már organikusan az eredmények élén áll.

Néhány  esettanulmány (közzététel: a Conductornál dolgozom) azt állítja, hogy jobb a fizetős és organikus listákon való megjelenés, mivel a felhasználók emlékeznek a márkanévre.

Összességében a két csatorna közötti adatok felhasználásával kitalálhatja és tesztelheti, mi a legjobb a szervezete számára.

Hogyan kezdjük el az organikus keresést?

Számos különböző eszközt használhat a SEO-ban, hogy elkezdhesse tenni a dolgokat.

A SEO használatának megkezdéséről úgy kell gondolkodnia, hogy webhelye tartalma releváns és felfedezhető.

Ha ezt magas szinten lebontja, releváns tartalmat kell létrehoznia, és gondoskodnia kell arról, hogy ez a tartalom hozzáférhető és műszakilag megbízható legyen.

Ez is érdekelhet:  WordPress SEO: Tippek és tanácsok

Az Ügyfél Hangja

Először is olyan tartalmat kell létrehoznia, amely megfelel a fogyasztó hangjának. A kulcsszókutatás a tartalomalkotás kenyere. Ez az első lépés, amelyet meg kell tennie, amikor egy céloldal létrehozását fontolgatja.

 

Ha a tartalmat nem egyezteti az ügyfél hangjával, akkor senki sem fogja megtalálni. A kulcsszókutatással biztosíthatja, hogy a kiváló minőségű tartalom olyan kifejezéseket használjon, amelyeket az ügyfelek ténylegesen keresnek.

A havi keresési mennyiség (MSV), vagyis az emberek átlagos száma, akik havonta keresnek egy kifejezést, fontos mutató, de egyben iránymutató is.

Elsősorban a kulcsszó relevanciáját kell prioritásként kezelnie. Ellenkező esetben, mivel a SERP annyira versenyképes, előfordulhat, hogy minősíthetetlen forgalmat hoz, vagy soha nem lesz esélye a rangsorolásra.

Szilárd műszaki alap

Másodszor, a tartalom vagy a webhely létrehozásakor meg kell győződnie arról, hogy a technikai alapok megfelelőek.

Magas szintről a Google vagy bármely más keresőrobot úgy találja meg az Ön tartalmát, hogy feltérképezi a webhelyén található összes hivatkozást, és követi az összes elérhető hivatkozást.

Ezután a keresőmotorok elkezdik elemezni ezeket a linkeket, hogy meglássák, mi van az oldalon, és eltárolják ezt a keresési indexben.

Végül, amikor a felhasználó keres valamit a keresőben, akkor ezt a tartalmat szolgálja ki a felhasználónak, és a legrelevánsabb céloldalakat rangsorolja az alapján, hogy az algoritmus szerint a legjobb választ adják.

Ez azért fontos, mert ha megnehezíti a Google számára a tartalom megtalálását, vagy ha olyan tartalmat hoz létre, amely nagyon lassan töltődik be, akkor a Google nem akarja ezt a tartalmat a felhasználók elé tárni.

Eredmények figyelése és mérése

Végül figyelemmel kell kísérnie és mérnie kell a megvalósított stratégiák eredményeit.

A vállalati SEO szoftver vagy egy kisebb SEO eszköz segítségével nyomon követheti kulcsszavaink rangsorolását, piaci részesedésünket és organikus forgalmunkat, hogy jobban megértse, mi történik, és mikor van szükség változtatásokra.

A történet fele a kutatásról és a változtatások végrehajtásáról szól. A másik fele a jelentésekben áskálódik, hogy megnézze, mi működik és mi nem.

 

Következtetés

Az organikus keresés a legjobb módja annak, hogy a felhasználók megtalálják a tartalmat. Ön nem fizet ezekért a kattintásokért; megkeresed őket.

A felhasználók megértik, hogy a keresőmotorok eredményeinek tetején megjelenő tartalom a leginkább releváns és leghasznosabb tartalom ahhoz, amit keresnek.

Azáltal, hogy megkönnyíti a Google életét, Ön is learatja a jutalmakat, mivel tartalma és webhelye több organikus forgalmat, konverziót és belső elismerést kap.

Organikusan láthatóbbá válni nem könnyű vállalkozás.

Mindig sok próbálkozás és hiba lesz, mielőtt kitaláljuk, mi működik. Ez azonban a SEO legjobb része – miután rájött, hogy mi működik, megismételheti ezeket a nyereményeket és tanulságait az egész webhelyen.

A SEO egy nagyon gyors ütemű iparág, amely mindig változik.

Ha naprakész marad az algoritmusfrissítésekkel, az új találattípusokkal és az iparági trendekkel kapcsolatban, biztosíthatja, hogy webhelye mindig a keresési eredmények élén legyen.