A fogyasztói út fokozatosan egyre nagyobb szerepet játszik a keresésben. A felhasználók a problémák megoldása, a feladatok elvégzése és a dolgok elvégzése érdekében keresnek.

2009-ben Bill Gates beszédet mondott egy zártkörű vacsorán, ahol híresen mondta: „A keresés jövője az igék.”

Gates nem azokról a szavakról beszélt, amelyeket az emberek a keresőmezőkbe írnak be. Ehelyett arról beszélt, miért keresnek az emberek.

Mielőtt megérthetnénk, miért fontos a keresés, vissza kell lépnünk, és meg kell értenünk, miért keresnek az emberek.

Miért keresnek az emberek

A kezdeti időkben az emberek olyan dokumentumok listáját keresték, amelyek tartalmazták az általuk beírt szavakat. Ez már nem így van.

A mai keresők azért keresnek, hogy problémákat oldjanak meg, feladatokat hajtsanak végre és valamit „csináljanak”.

Lehet, hogy repülőjegyet foglalnak, vásárolnak valamit, megtanulják a legújabb Taylor Swift dalszövegeket vagy böngésznek a macskafotók között – de ezek mind műveletek. Vagy ahogy Gates utalt rájuk, igék.

Amikor a felhasználó keresést indít, valójában útnak indul. A marketingesek szívesen beszélnek valamiről, amit „a fogyasztói utazásnak” neveznek.

Ez csak egy divatos módja annak, hogy a felhasználó útjára hivatkozzon a feladat megkezdésétől a befejezéséig – és a legtöbb ilyen út kereséssel kezdődik.

A fogyasztói út fokozatosan egyre nagyobb szerepet kapott a keresésben az elmúlt évtizedben.

Eredetileg tölcsérként ábrázolták, amelyben a felhasználók a tudatosságtól a megfontolások felé haladnak a vásárlás felé, de ez a régi fogyasztói út elavulttá vált (bár továbbra is ezt a modellt használjuk szemléltető célokra és a személykeresés megkönnyítésére).

A keresés fejlődése és a fogyasztói utazás

A modern fogyasztói út már nem egy tölcsért, hanem inkább egy őrült szalmaszálnak tűnik – különféle fordulatokkal, amelyek a különféle csatornákat, médiumokat és eszközöket képviselik, amelyekkel a felhasználók manapság interakcióba lépnek.

Ahhoz, hogy illeszkedjen ehhez az új modellhez, a keresésnek az oldalon szereplő egyszerű szavaktól a felhasználói szándékok megértéséhez kellett fejlődnie az utazás minden szakaszában.

Ez is érdekelhet:  Egyik napról a másikra ugrásszerűen megemelheti rangsorát ezzel a 7 SEO hackel

A keresés már nem csak a kulcsszavakról szól, hanem azzá fejlődött, hogy a megfelelő tartalmat biztosítsa a megfelelő felhasználónak az utazás megfelelő időpontjában, hogy segítse őket feladatuk elvégzésében.

A felhasználók számára minden az igékről szól. A keresési marketingszakemberek számára az a lényeg, hogy segítsék a felhasználót az úton (és ideális esetben egy kicsit befolyásolják is őket az út során).

Az őrült szalmamodellhez ragaszkodva a mai fogyasztói utazás már nem egyetlen eszközön megy végbe.

A felhasználók keresést indíthatnak mobileszközükön, folytathatják a keresést táblagépükön vagy munkahelyi laptopjukon, és végül otthoni asztali számítógépükről vásárolhatnak.

A keresés nem korlátozódik csak számítógépekre vagy telefonokra.

A felhasználók most már többféle eszközről is kereshetnek, például órákról, okosszemüvegekről, Bluetooth hangszóró-asszisztensekről és még konyhai berendezésekről is.

A mai világban még a hűtőmnek is van saját Twitter-fiókja – és a keresési marketingszakembereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a különböző eszközök hogyan kapcsolódnak egymáshoz, és hogyan játszanak szerepet a felhasználók keresési élményében.

Van néhány egészséges vita arról, hogy ez mindig is így volt-e, de a mai, mindig működő, hiperkapcsolatokkal rendelkező világban a SEO az úgynevezett „valódi marketinggé” formálódott.

Elmúltak a hackelések, trükkök és az algoritmusok visszafejtésére irányuló kísérletek napjai.

 

A mai SEO a következőkre összpontosít:

 • Személyek megértése.
 • Adatvezérelt betekintés.
 • Tartalom stratégia.
 • Műszaki problémamegoldás.

Bármely marketingstratégia vagy kampány 3 fő tétele

A keresés mindhárom területet érinti:

 1. Vonz.
 2. Elkötelezett.
 3. Alakítani.

De a keresés nagymértékben az első fázisra koncentrál: a vonzásra.

„Ha megépíted, jönni fognak” a megállapítás futballpályákra vonatkozhat, de webhelyekkel nem működik.

Már nem elég egy nagyszerű termék. Aktívan kell vonzania az ügyfeleket több csatornán és üzleten keresztül.

Ez az oka annak, hogy az ügyfelek vagy tervezőirodák bizonyos ellentétes állításai ellenére minden weboldal valójában egy SEO oldal.

Ha egy weboldal részt vesz a látogatók vonzásában, a látogatók lekötelezésében vagy konvertálásában, akkor az oldalnak fontos SEO összetevőt kell tartalmaznia.

Ez is érdekelhet:  Miért olyan nagyon fontosak a kulcsszavak a SEO számára?

Miért fontos a SEO?

A felhasználók fontosak, és sokan közülük a kereséssel kezdik, ezért fontos a keresés.

De miért fontos a SEO?

A SEO nem csak fejlesztői dolog?

A Google és a Microsoft Bing nem tudja egyszerűen kitalálni a webhelyemet?

Ezt a történetet egy Gates-idézettel kezdtük, de nem a Microsoft, hanem a Google vette a szívére a filozófiát.

A Hummingbird , a Panda, a Penguin , a RankBrain , a Mobilegeddon , a Possum, a Pigeon, az entitások és az AMP lényegében a Google arra tett kísérletei, hogy a keresési algoritmusát úgy alakítsa át, hogy a szavakról a tettek felé haladjon – és segítse a felhasználókat bármilyen feladat elvégzésében, amelyre összpontosítanak. – de nem olyan egyszerű megérteni őket.

A SEO hosszú utat tett meg a metaadatok korától.

A mai webhelyek több alkalmazást jelentenek, mint webhelyek, és az alkalmazások sok divatos funkciót tartalmaznak, amelyek nem mindig működnek jól a keresőmotorokkal (újra, szögletes és reagál.)

Jó SEO ma

Egy jó SEO nem csak a tartalomra összpontosíthat, hanem segíthet is:

 • Navigáljon ugyanannak az oldalnak több verziójában.
 • Oldja meg azokat a műszaki problémákat, amelyek láthatatlanná teszik a tartalmat a keresőmotorok számára.
 • Megfelelő szerver beállításokkal.
 • Integrálható a közösségi médiával, a tartalommal, a kreatívokkal, a felhasználói élménnyel, a fizetett kereséssel vagy az elemzéssel.
 • Találja meg a webhely felgyorsításának módjait.

Egy jó SEO szakember nem csak a keresőt érti, hanem a versenykörnyezetet is. Nem elég csak megérteni a felhasználó feladatát. A keresési marketingszakembereknek meg kell érteniük, hogy milyen egyéb lehetőségek vannak a piacon, és hogyan tudják pótolni a hiányt, hogy jobb megoldást kínálhassanak a felhasználó feladatára.

Hosszú utat tettünk meg az oldalakon szereplő kulcsszavaktól a teljes körű marketingig. A SEO-szakemberek többféle kalapot viselhetnek, mivel segítik a fejlesztést, az információs architektúrát, a felhasználói élményt, a tartalomstratégiát, a marketinget, a közösségi és a fizetett média csapatait. Ez egy adok-kapok játéka – mindez egy olyan kísérlet létrehozása, ami működik a keresőmotorok és a felhasználók számára.

Ez is érdekelhet:  A 3 legfontosabb Google rangsorolási tényező, amely valóban számít

Rengeteg figyelmeztető mese szól az olyan egyszerűnek tűnő dolgokról, mint a webhely újratervezése vagy az új CMS-rendszer, amelyek a webhely forgalmának csökkenését vagy eltűnését okozzák, és a vállalkozásokat zavarba hozva.

A dolog egyszerű ténye az, hogy manapság a legtöbb webhely-változtatás hatással van a SEO-re – és csak a SEO előre és a projekt során történő bevonásával remélhet pozitív eredményeket egy vállalkozás.

Miért fontos tehát a keresés?

A keresés számít, mert a felhasználók számítanak.

Ahogy a technológia folyamatosan fejlődik, a SEO szakemberek folyamatosan új keresési módokkal, új eszközökkel és új típusú keresésekkel (például hangalapú kereséssel vagy a sütőm által végzett keresésekkel) foglalkoznak, de az egyetlen dolog, ami állandó marad, az az, hogy miért az emberek keresnek. Az igék nem tűnnek el.