A SEO minden online vállalkozás egyik legfontosabb szempontja. Ha nem végez SEO-t, akkor sok potenciális forgalomtól és bevételtől esik el.

A keresőoptimalizálás vagy a SEO az egyik legfontosabb szempont minden online marketing kampányban. Ha azt szeretné, hogy webhelyét minél többen láthassák, gondoskodnia kell arról, hogy a keresőmotorokra legyen optimalizálva.

Az oldalon kívüli és az oldalon lévő SEO taktikákat is használhatja webhelye rangsorolásának javítására a keresési eredmények oldalain.

Off Page és On Page SEO: mi a különbség?

Ebben az útmutatóban mind az oldalon kívüli, mind az oldalon belüli SEO-t tárgyaljuk. Elmagyarázzuk, hogy mik azok, és hogyan használhatja őket webhelye rangsorolásának javítására a keresőmotorokban.

Tippeket is adunk a fejlődés nyomon követéséhez és a siker méréséhez. Tehát akár csak most kezdi a SEO-t, akár már régóta csinálja, ez az útmutató az Ön számára készült!

Mi az Off Page SEO?

Az Off Page SEO egy weboldal optimalizálásának folyamata a keresőmotorok számára azzal a céllal, hogy javítsa az oldal láthatóságát és rangsorolását. Ez magában foglalja az oldal tartalmának és szerkezetének optimalizálását, valamint más webhelyekről származó hivatkozások fejlesztését.

Az oldalakon kívüli SEO lényege, hogy webhelyét optimalizálja a keresőmotorok számára. Ide tartozik például a visszamutató linkek létrehozása, a webhely címének és leírásának optimalizálása, valamint a webhelyen való könnyű navigáció biztosítása.

Mi az On Page SEO?

Az On Page SEO egy weboldal optimalizálásának folyamata a keresőmotorok számára azzal a céllal, hogy javítsa az oldal láthatóságát és rangsorolását. Ez magában foglalja az oldal tartalmának és szerkezetének optimalizálását, valamint más webhelyekről származó hivatkozások fejlesztését.

Az On Page SEO kulcsszógazdag címek, leírások és címkék létrehozására összpontosít, amelyek segítenek javítani webhelyének láthatóságát a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k).

Az oldalon belüli SEO ugyanolyan fontos, mint az oldalon kívüli SEO. Ez arról szól, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webhelye tartalma releváns a megcélzott kulcsszavakhoz.

Ez is érdekelhet:  Mit tehetsz, ha az organikus forgalom csökken?

Ezenkívül az On Page SEO magában foglalja a webhely kialakításának és navigációjának optimalizálását is, hogy a felhasználók könnyen megtalálják a keresett információkat.

Az Off Page és az On Page SEO egyaránt fontos a webhely keresőmotorok számára történő optimalizálásához. Az Off Page SEO azonban általában időigényesebb, és több erőfeszítést igényel, mint az On Page SEO. Emiatt fontos, hogy mindkét SEO-típusra összpontosítson webhelye láthatóságának és rangsorolásának javítása érdekében.

Oldalon belüli SEO tényezők:

 • Címcímkék : ezeknek egyedinek és leíró jellegűnek kell lenniük, és tartalmazniuk kell a célkulcsszavakat.
 • Meta leírások : ezek az oldal tartalmának rövid összefoglalásai, amelyek megjelennek a keresési eredmények között; ügyeljen arra, hogy tartalmazza a célkulcsszavakat.
 • Címsorok és alcímek : ezekkel bonthatja szét a tartalmat, és tegyék beolvashatóvá; tartalmazza a célkulcsszavakat.
 • Belső linkelés : használjon hivatkozásokat a tartalomban, hogy segítse az olvasókat a webhelyén való navigálásban, és a linkek arányát továbbítsa a fontos oldalakra.
 • Képoptimalizálás : szerepeltessen kulcsszavakat a képfájlnevekben és az alternatív szövegben.
 • Tartalom : természetesen az oldalon belüli legfontosabb tényező a tartalom minősége; győződjön meg róla, hogy jól megírta, informatív, és releváns a célkulcsszavaihoz.
 • Kulcsszavak: releváns kulcsszavakat kell használnia webhelye teljes tartalmában, beleértve a címet, a címsorokat és a törzsszöveget is.
 • URL szerkezete : a webhely URL-címének rövidnek, leíró jellegűnek kell lennie, és tartalmaznia kell a célkulcsszavakat.

Oldalon kívüli SEO tényezők:

A legfontosabb off-page SEO tényező a backlinkek. Backlink az, amikor egy másik webhely hivatkozik a tiédre. A Google ezt az Ön webhelye iránti bizalmi szavazásnak tekinti.

Minél több visszamutató linkje van, annál magasabb rangot kap webhelye. További fontos, oldalakon kívüli SEO-tényezők közé tartozik a közösségi média megosztása, a domain jogosultsága és az oldal rangsorolása.

 • Hivatkozásépítés: az a folyamat, amelynek során más webhelyek hivatkoznak az Ön webhelyére; ez fontos webhelye tekintélyének növelése és a keresési eredményekben való magasabb helyezés érdekében.
 • Vendégblogolás : blogbejegyzések írása más webhelyekhez az Ön iparágában; ez egy nagyszerű módja annak, hogy webhelye láthatóvá váljon, és kapcsolatokat építsen ki más iparági vezetőkkel.
 • Rendezvények fogadása: az offline események nagyszerű módja lehet a potenciális ügyfelekkel és partnerekkel való kapcsolatok kialakításának, valamint linkek generálására és közösségi média nyüzsgéseinek létrehozására.
 • Sajtóközlemények: a sajtóközlemények írása és terjesztése elősegítheti webhelye láthatóságának növelését és visszamutató hivatkozások létrehozását.
 • Közösségi média: a közösségi média platformok, például a Twitter, a Facebook és a LinkedIn használata tartalmai megosztásához segíthet a szélesebb közönség elérésében.
 • Helyi keresőoptimalizálás: webhelyének optimalizálása a helyi keresési eredményekhez, helyinformációk és a városa vagy régiója szempontjából releváns célkulcsszavak megadásával.
 • Mobiloptimalizálás : annak biztosítása, hogy webhelye mobilbarát legyen, hogy a felhasználók könnyen elérhessék azt eszközeikről.
Ez is érdekelhet:  Miért fontosak a linkek a SEO számára?

Mindezek az elemek együttműködve elmondják a keresőmotoroknak, hogy miről szól az oldal, és hogyan kell rangsorolni más oldalakhoz képest.

Ezek azok a dolgok, amelyeket más webhelyeken megtehet saját webhelye rangsorolásának javítása érdekében. Ha követi ezeket az oldalon és oldalakon kívüli SEO tippeket, segíthet webhelyének felmászni a keresőmotorok rangsorában, és nagyobb forgalmat érhet el webhelye felé.

Melyik a fontosabb: Off Page vagy On Page SEO?

A válasz erre a kérdésre az Ön céljaitól és célkitűzéseitől függ. Ha elsősorban webhelye láthatóságának javítására összpontosít a keresőmotorokban, akkor az Off Page SEO sokkal fontosabb.

Ha azonban a forgalom és a konverziós arány növelése érdekli, akkor az On Page SEO fontosabb. Általánosságban elmondható, hogy a SEO mindkét típusa fontos a webhely keresőmotorok számára történő optimalizálásához, és ezeket egymással együtt kell használni.

Hogyan optimalizálhatja webhelyét a keresőmotorok számára

Számos dolgot megtehet annak érdekében, hogy webhelyét a keresőmotorok számára optimalizálja. Íme néhány tipp:

 • Használjon kulcsszavakban gazdag címeket, leírásokat és címkéket minden oldalán és bejegyzésében.
 • Győződjön meg róla, hogy webhelye könnyen navigálható és felhasználóbarát.
 • Hozzon létre hivatkozásokat más webhelyekről a sajátjára.
 • Hozzon létre minőségi tartalmat, amely releváns a célközönség számára.
 • Rendszeresen frissítse webhelyét új tartalommal.

Ezen tippek követésével javíthatja webhelye láthatóságát és rangsorolását a keresőmotorokban.

A SEO összetett téma, de ha követi ezeket az egyszerű tippeket, már ma elkezdheti javítani webhelye helyezését. A SEO-val kapcsolatos részletesebb információkért feltétlenül tekintse meg a többi blogbejegyzésünket, vagy forduljon hozzánk segítségért!