Lefutott a 2023-as negyedik átfogó alapvető algoritmus-frissítés.

A Google megerősítette, hogy a  2023. novemberi alapfrissítés  – az idei negyedik alapfrissítés – elkészült. A frissítés 2023. november 2-án indult, mindössze néhány héttel a  2023. októberi alapfrissítés után , amely október 5-én indult és  október 19- én fejeződött be .

A novemberi alapfrissítés 2023. november 28-án fejeződött be, 26 nappal a megjelenése után.

Ez a frissítés, a legtöbb korábbi alapvető frissítéshez hasonlóan, nagynak tűnt a rangsor ingadozását észlelő webhelyek száma és a keresőoptimalizálóktól érkező panaszok tekintetében. Ez a novemberi alapfrissítés gyorsan indult, és azonnal nagy hatással volt. 

Átfedő frissítés. Ne feledje, hogy a Google 2023. novemberi vélemények frissítése 2023. november 8-án, szerdán kezdődött, és még mindig folyamatban van. Tehát ez a két frissítés egy időben történt, de az egyes frissítések hatását a webhelyek különböző időpontokban tapasztalták.

Miért érdekel minket.  A Google algoritmus-frissítései  kritikus fontosságúak minden márka, vállalkozás és szervezet számára, mert ezek befolyásolhatják webhelye teljesítményét a keresési eredmények között. A helyezésben az alapfrissítés következtében bekövetkezett bármilyen változás – pozitív vagy negatív – hatással lehet az organikus forgalomra, a konverziókra és a bevételre.

Ha tudja, hogy a Google mikor hajtja végre ezeket a frissítéseket, az lehetővé teszi a webhelytulajdonosok számára, hogy megtudják, hogy a forgalom ingadozása a webhely változásából ered-e, vagy a Google által a rangsorolási algoritmussal módosított valamit.

 

Korábbi alapvető frissítések. Íme egy idővonal és a legutóbbi alapvető frissítéseink ismertetése:

  • 2023. októberi alapfrissítés október 5-én volt, és október 19- én ért véget .
  • A  2023. augusztusi alapfrissítés  augusztus 22-én volt, és  szeptember 7-én ért véget.
  • A  2023. márciusi alapfrissítés  március 15-én volt, és  március 28-án ért véget .
  • A  2022. szeptemberi átfogó frissítés kevésbé  volt  hatásos,  mint a korábbi alapvető frissítések, és  szeptember 26- án fejeződött be .
  • A  2022. májusi átfogó frissítés jelentős és gyors frissítés  volt   .
  • A  2021. novemberi alapfrissítés
  • A  2021. júliusi alapfrissítés .
  • A  2021. júniusi alapfrissítés , amely  lassú volt, de nagy volt .
Ez is érdekelhet:  Organikus forgalom: mi az, miért fontos – és mit tegyél, hogy el ne veszítsd?