Az online jelenlét egyik legkritikusabb része a weboldalak organikus forgalma. A keresőoptimalizálás (SEO) szakemberek számára ez a terület alapvető fontosságú, hiszen az organikus keresési eredmények hozzák a legtöbb látogatót, és ezáltal növelik a konverziós arányokat. Azonban az organikus forgalom növelése és megtartása nem mindig könnyű feladat, különösen a változó keresőalgoritmusok és a piaci trendek fényében.

Mi az organikus forgalom?

Az organikus forgalom az az online látogatottság, amelyet egy weboldal a keresőmotorok ingyenes, természetes találati listáiban ér el. Ez azt jelenti, hogy nem fizetsz közvetlenül a látogatókért, hanem azért, hogy a weboldaladat relevánsnak találják a keresők.

Miért fontos az organikus forgalom?

 1. Költségkímélő: Az organikus forgalom eléréséhez nem kell fizetned minden egyes látogatóért, mint a fizetett hirdetéseknél.
 2. Hosszú távú fenntarthatóság: Az organikus forgalom fenntartása hosszú távon stabilabb és tartósabb eredményeket eredményez, mint a rövid távú hirdetések.
 3. Megbízhatóság és hitelesség: Az organikus találatok a felhasználók számára hitelesnek és megbízhatónak tűnnek, ami növeli a konverziós arányokat.

Hogyan növeld és őrizd meg az organikus forgalmat?

 1. Keresőbarát tartalom készítése: Készíts releváns, értékes tartalmat, amely megfelel a felhasználók keresési szándékának.
 2. Kulcsszókutatás és -használat: Használj olyan kulcsszavakat, amelyekre a célközönséged valószínűleg keresne.
 3. Technikai SEO optimalizálás: Győződj meg róla, hogy weboldalad technikailag jól optimalizált, gyors és mobilbarát.
 4. Linkprofil építése: Szerezz minőségi visszalépéseket olyan webhelyektől, amelyek magas minőségűek és relevánsak a te tevékenységedhez.
 5. Felhasználói élmény javítása: Gondoskodj arról, hogy weboldalad könnyen navigálható legyen és jól működjön minden eszközön.
 6. Strukturált adatok használata: Segíts a keresőmotoroknak jobban megérteni weboldalad tartalmát a strukturált adatok használatával.

28 konkrét probléma és megoldás:

 1. Lassú weboldalbetöltés: Tömörítsd a képeket és minimalizáld a HTTP kéréseket.
 2. Nem mobilbarát design: Alakíts ki egy reszponzív webdesign-t.
 3. Hiányzó vagy rossz kulcsszóstratégia: Végezz alapos kulcsszókutatást és alkalmazd az eredményeket a tartalom optimalizálására.
 4. Rossz strukturált adatok: Implementálj strukturált adatokat a keresőmotorok számára.
 5. Alacsony minőségű tartalom: Készíts releváns, informatív és magas minőségű tartalmat.
 6. Nem megfelelő címkék és meta leírások: Optimalizáld a címkéket és a meta leírásokat a kulcsszavakra és a felhasználók számára.
 7. Duplikált tartalom: Kerüld a duplikált tartalmat, és használj kanonikus címkéket, ha szükséges.
 8. Hiányzó belső linkek: Építs belső linkeket a releváns tartalmak között a weboldalon.
 9. Elavult vagy hibás linkek: Ellenőrizd és frissítsd a hibás linkeket rendszeresen.
 10. Túl sok hirdetés vagy zavaró elem a weboldalon: Tartsd minimalista stílusban a weboldalt.
 11. Nem optimalizált képek: Ne felejtsd el megfelelően címkézni és méretezni a képeket.
 12. Hiányzó vagy rossz strukturált navigáció: Alkalmazz logikus és könnyen követhető navigációt.
 13. Nem megfelelő SSL tanúsítvány: Biztosítsd, hogy a weboldalad biztonságos legyen és rendelkezzen SSL tanúsítvánnyal.
 14. Túl hosszú vagy bonyolult URL-ek: Használj rövidebb, érthető URL-eket.
 15. Hiányzó vagy rossz felhasználói élményelemek: Optimalizáld az oldal felépítését és elrendezését a jobb felhasználói élményért.
 16. Nem megfelelően beállított robots.txt fájl: Győződj meg arról, hogy a robots.txt fájl helyesen van beállítva és nem blokkolja a keresőmotorokat.
 17. Tartalom hiánya az alapvető oldalak megléte szintén fontos az organikus forgalom szempon.
 1. Hiányzó vagy alacsony minőségű metaadatok: Frissítsd és optimalizáld a meta címet és meta leírást minden oldalon.
 2. Nem megfelelően beállított 404 oldalak: Biztosítsd, hogy a 404 oldalak segítsenek a felhasználóknak navigálni, és visszavezetik őket a weboldalra.
 3. Alacsony tartalomfrissítési gyakoriság: Frissítsd rendszeresen a tartalmat, hogy a keresőmotorok gyakrabban indexeljék weboldalad.
 4. Robottxt-vel blokkolt tartalom: Ellenőrizd, hogy a robots.txt fájl ne blokkolja-e az olyan tartalmakat, amelyek indexelését szeretnéd.
 5. Hiányzó vagy alacsony minőségű backlink-profil: Építs minőségi visszalépéseket és kerüld a spammy linkeket.
 6. Nem megfelelően beállított hreflang címkék: Ha több nyelvű vagy régióspecifikus weboldallal rendelkezel, gondoskodj a helyes hreflang beállításokról.
 7. Túl sok JavaScript vagy CSS fájl: Minimalizáld a JavaScript és CSS fájlok számát és méretét a gyorsabb betöltés érdekében.
 8. Túl rövid tartalom: Biztosítsd, hogy a tartalom hossza és mélysége megfelelő legyen a kulcsszavakhoz és a témához.
 9. Nem megfelelő markup kódolás: Használj megfelelő markup kódolást az oldal struktúrájának és tartalmának jobb megértéséhez a keresőmotorok számára.
 10. Hiányzó vagy alacsony minőségű közösségi megosztások: Aktívan részt vehetsz a közösségi média platformokon és ösztönözheted a tartalom megosztását.
 11. Nem megfelelő analitikai követés és optimalizálás: Figyeld és elemezd rendszeresen az organikus forgalom jellemzőit, és alkalmazz változtatásokat a stratégiádban az eredmények javítása érdekében.
Ez is érdekelhet:  Mik azok a keresőmotorok?

Az organikus forgalom növelése és megtartása kihívásokkal jár, de a fenti problémák és megoldások figyelembevétele segíthet a sikeres keresőoptimalizációs stratégia kidolgozásában és végrehajtásában. Legyen kitartó és folyamatosan fejlessz, hogy weboldalad az organikus keresésben a lehető legjobb helyzetbe kerüljön és ott is maradjon.