A keresőoptimalizálás (SEO) igény a digitális korban, és ennek megvalósítására számos módszer létezik. Annak érdekében, hogy sikeres legyen a keresőoptimalizálási törekvéseiben, követnie kell ezt az 10 SEO-irányelvet. Ezek nincsenek külön sorrendben, mert mindegyik figyelmet igényel, de mindegyik sokat tehet a webhely rangsorolásáért, ha helyesen végzi el.

Webhelyének keresőmotorokhoz való optimalizálása ijesztő feladat lehet, különösen akkor, ha olyan sokféle dolgot tehet. Szerencsére egy SEO Specialista általában szívesen megosztja tudását a tanulni vágyókkal. Ebben a blogbejegyzésben 5 SEO irányelvet osztok meg, amelyeket rendszeresen használok!

A SEO jelentősége

A SEO jelentőségét nem lehet alábecsülni. Ha azt szeretné, hogy webhelye előkelő helyet foglaljon el a keresőmotorok találatai között, meg kell győződnie arról, hogy webhelye keresőmotorokra van optimalizálva.

Számos különböző tényező befolyásolja a SEO-t, és ez összetett és időigényes folyamat lehet. Ennek ellenére megéri a fáradságot, mivel növelheti webhelye forgalmát és javíthatja vállalkozását.

A SEO egyik legfontosabb szempontja a kulcsszókutatás. Meg kell határoznia azokat a kulcsszavakat, amelyeket az emberek az Önéhez hasonló vállalkozások keresésére használnak.

Miután azonosította ezeket a kulcsszavakat, meg kell győződnie arról, hogy szerepelnek a webhely tartalmában, címeiben és címkéiben. Ez segít a keresőmotoroknak megtalálni az Ön webhelyét, amikor az emberek ezekre a kulcsszavakra keresnek.

A SEO másik fontos szempontja a linképítés. Ez azt jelenti, hogy más webhelyeket kell rávenni az Ön webhelyére mutató hivatkozásra. Ez megtehető úgy, hogy vendégként közzétesz más weboldalakon, tájékoztató jellegű blogbejegyzéseket készít, vagy részt vesz fórumokon és vitákban. Minél több link mutat a webhelyére, annál előrébb kerül a keresőmotorok találatai között.

A SEO minden online marketing stratégia fontos része. Ha azt szeretné, hogy webhelye előkelő helyen szerepeljen a keresőmotorok találatai között, gondoskodnia kell arról, hogy a keresőmotorokhoz legyen optimalizálva. Ha időt szán a kulcsszavak kutatására és a linkek létrehozására, javíthatja webhelye rangját, és növelheti a forgalmat.

1. Helyszíni optimalizálás

A helyszíni optimalizálás a SEO egyik legfontosabb szempontja. Ez a webhely optimalizálására vonatkozik, hogy jobban látható legyen a keresőmotorok számára. Számos dolgot tehet webhelye optimalizálása érdekében, többek között:

 • Kulcsszavak használata az egész webhelyen, beleértve a címet, a címsorokat és a törzsszöveget is
 • Győződjön meg arról, hogy webhelye mobilbarát
 • Friss és releváns tartalom létrehozása
 • A webhely betöltési sebességének javítása
Ez is érdekelhet:  A SEO 10 alapvető lépése egy új webhelyen

Weboldalának optimalizálásával láthatóbbá teszi azt a keresők és a potenciális látogatók számára. Ez segíthet a webhely rangsorolásának növelésében és nagyobb forgalom elérésében.

2. Helyszínen kívüli optimalizálás

A webhelyen kívüli optimalizálás a SEO másik fontos szempontja. Ez a webhely más webhelyekre való optimalizálását jelenti. A helyszíni optimalizálás arról szól, hogy webhelye tartalma optimalizálva legyen a keresőmotorok számára.

Ide tartozik például a megfelelő kulcsszavak és kifejezések használata, jól megírt és informatív tartalom, valamint webhelye felhasználóbarát kialakítása. Van néhány dolog, amit megtehet webhelye tartalmának optimalizálása érdekében:

 • Kutasson fel, mely kulcsszavak és kifejezések a legrelevánsabbak vállalkozása szempontjából, és ügyeljen arra, hogy ezeket használja webhelye teljes tartalmában.
 • Győződjön meg róla, hogy tartalma jól megírt és informatív. Helyesírási és nyelvtani mentesnek kell lennie.

Kulcsszó sűrűség

Az egyik legfontosabb SEO-irányelv, hogy ügyeljen a megfelelő kulcsszósűrűségre. Ez azt jelenti, hogy kulcsszavait a webhely tartalmában természetes módon és nem erőltetett módon kell használni. Eléggé szeretné használni a kulcsszavakat ahhoz, hogy a keresőmotorok tudják, miről szól webhelye, de nem annyira, hogy spam jellegűnek vagy természetellenesnek tűnjön.

Jó hüvelykujjszabály, hogy a kulcsszósűrűség 2-5% körüli legyen. Ez azt jelenti, hogy ha a webhely 100 szót tartalmaz egy oldalon, akkor a kulcsszót 2-5 alkalommal kell használnia.

Egy másik fontos SEO irányelv az alternatív szövegek használata a képekhez. Ez egy olyan szöveg, amely leírja, hogy mi a kép, és segít a keresőmotoroknak megérteni, mi található az Ön webhelyén. A helyettesítő szöveg azoknak is hasznos, akik látássérültek, és képernyőolvasót használnak az interneten való böngészéshez.

Összességében ezeknek a SEO-irányelveknek a követése elősegítheti, hogy webhelye magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k).

3. Linkek és közösségi jelek

Az egyik legfontosabb dolog, amit webhelye rangsorolásának javítása érdekében megtehet, az az, hogy jó minőségű webhelyekről hoz létre hivatkozásokat. Ez jelzi a keresőmotoroknak, hogy webhelye megbízható információforrás. Közösségi jeleket is építhet, ha tartalmait megosztja a közösségi médiában. Ez segít megmutatni a keresőmotoroknak, hogy webhelye népszerű és releváns.

Ez is érdekelhet:  Kulcsszókutatás a SEO-hoz: 6 kérdés, amit fel kell tenned magadnak

4. Helyszínen kívüli optimalizálás

A webhelyen kívüli optimalizálás lényege, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webhelye más, jó minőségű webhelyekre hivatkozik. Ez segít javítani webhelye keresőmotorjában elfoglalt helyét és láthatóságát. Néhány dolgot megtehet annak biztosítására, hogy webhelye más webhelyekről hivatkozzon:

 • Küldje el webhelyét könyvtárakba és releváns listákba.
 • Győződjön meg arról, hogy webhelye szerepel a vállalat közösségimédia-profiljain.
 • Bátorítson más webhelyeket, hogy hivatkozzanak az Ön webhelyére. Ezt megteheti vendégblogbejegyzések írásával vagy olyan hasznos források biztosításával, amelyekre más webhelyek hivatkozhatnak.
 • Hivatkozásépítés: Ez azt jelenti, hogy más webhelyeket kell rávenni az Ön webhelyére mutató hivatkozásra. Ezzel javíthatja webhelye rangsorát, és nagyobb forgalmat érhet el.
 • Közösségi média: Ez magában foglalja a közösségi média platformok, például a Facebook és a Twitter használatát webhelye népszerűsítésére. Ez segíthet webhelye láthatóságának növelésében és nagyobb forgalom elérésében.

Azzal, hogy weboldalát más webhelyekre optimalizálja, láthatóbbá teszi azt a potenciális látogatók számára. Ez segíthet a webhely rangsorolásának növelésében és nagyobb forgalom elérésében.

5. Javítsa a webhely betöltési sebességét

A webhely betöltési sebességének javítása: A keresőmotorok egyik legfontosabb rangsorolási tényezője a webhely betöltési sebessége. Ha webhelyének betöltése túl sokáig tart, akkor valószínűleg megbüntetik a keresőmotorok, és a keresési eredményekben alacsonyabban helyezik el.

Van néhány dolog, amellyel javíthatja webhelye betöltési sebességét, például optimalizálhatja a képeket, és használhat egy tartalomszolgáltató hálózatot (CDN).

6. Használjon kulcsszavakban gazdag címeket és leírásokat:

Amikor címeket és leírásokat hoz létre webhelye oldalaihoz, ügyeljen arra, hogy olyan kulcsszavakat adjon meg, amelyek relevánsak az oldal tartalmához. Ezek a kulcsszavak elősegítik, hogy oldalai magasabb helyezést érjenek el az adott kifejezések keresési eredményei között.

7. Optimalizálja webhelyét mobileszközökre:

Egyre többen használnak mobil eszközöket az internet elérésére. A keresőmotorok ezt figyelembe veszik a webhelyek rangsorolásakor. Ha webhelye nincs mobileszközökre optimalizálva, akkor valószínűleg alacsonyabb rangsorolást kap a keresési eredmények között.

Ez is érdekelhet:  A 10 legjobb organikus SEO-stratégia a webhely forgalmának növelésére

8. Minőségi tartalom létrehozása:

Egy másik fontos rangsorolási tényező a keresőmotorok számára a webhely tartalmának minősége. Tartalmának jól megírtnak, informatívnak és az Ön réséhez kapcsolódónak kell lennie. Ha igen, a keresőmotorok valószínűleg magasabb helyezéssel jutalmazzák Önt.

9. Népszerűsítse webhelyét:

A webhely rangsorolásának javításának egyik legjobb módja annak népszerűsítése. Ezt úgy teheti meg, hogy elküldi webhelyét címtárakba és keresőmotorokba, valamint más webhelyekről linkeket hoz létre a webhelyére.

10. Hasznos és friss tartalom biztosítása:

A hasznos és friss tartalom az egyik legfontosabb rangsorolási tényező a keresők számára. Ha webhelyének tartalma elavult, vagy nem releváns a rést illetően, akkor valószínűleg alacsonyabb rangú lesz a keresési eredmények között.

Tartalom frissen tartása érdekében rendszeresen frissítse azt, és adjon hozzá új információkat. Blogot is hozzáadhat webhelyéhez, és rendszeresen írhat új cikkeket.

Következtetés

A fent felsorolt ​​SEO irányelvek betartásával elősegítheti, hogy webhelye magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok eredményoldalain. Ez segít abban, hogy nagyobb forgalmat érjen el webhelyére, és végső soron több leadet alakítson ügyfelekké. Ha követi ezeket a tippeket, javíthatja webhelye rangsorát a keresési eredmények között, és több látogatót vonzhat.