A Google 2024. márciusi alapfrissítésének hatása , amely az alacsony minőségű tartalmat és a spamet célozza meg, a bevezetés előrehaladtával válik nyilvánvalóvá. A legújabb elemzések azt mutatják, hogy a frissítés korai szakaszában több mint 800 webhely teljesen kikerült a Google keresési eredményei közül. Elterjedt deindexelés Ian Nuttall, a keresőoptimalizálási közösség egyik kiemelkedő alakja 49 345 webhely indexelési állapotát követte nyomon a 2024. márciusi alapfrissítés és a hozzá kapcsolódó, mesterséges intelligencia által generált spam elleni kézi műveletek elindítását követően.

 

A Google bejelentette, hogy jelentős frissítést hajt végre keresési algoritmusaiban és irányelveiben, hogy megbirkózzon a keresőmotorjában található spam jellegű és rossz minőségű tartalmakkal.

A 2024. márciusi alapfrissítés, amely a vállalat szerint kiterjedtebb, mint a szokásos alapfrissítések, most indul.

Ez a frissítés algoritmusmódosításokat tartalmaz a keresési eredmények minőségének javítása és a spam csökkentése érdekében.

Itt vannak a teljes részletek.

 

Továbbfejlesztett minőségi rangsor

A 2024. márciusi alapfrissítés egyik fő célja a Google rangsorolási rendszereinek javítása .

„Alapvető rangsorolási rendszereinket algoritmikusan fejlesztjük annak érdekében, hogy a leghasznosabb információkat jelenítsük meg az interneten, és csökkentsük a nem eredeti tartalmat a keresési eredmények között” – mondta Elizabeth Tucker, a Google keresési termékekért felelős igazgatója.

A vállalat 2022 óta dolgozik a nem hasznos és nem eredeti tartalom csökkentésén, és a 2024. márciusi frissítés ezekre az erőfeszítésekre épít.

A kifinomult rangsoroló rendszerek jobban megértik, hogy a weboldalak hasznosabbak, jobb felhasználói élményt nyújthatnak-e, vagy úgy tűnik, hogy elsősorban keresőmotorok számára készültek, nem pedig emberek számára.

A Google arra számít, hogy ennek a frissítésnek és korábbi erőfeszítéseinek kombinálása együttesen 40% -kal csökkenti a keresési eredmények rossz minőségű, nem eredeti tartalmait.

 

A Google kijelenti:

„Úgy gondoljuk, hogy ezek a frissítések csökkentik az alacsony minőségű tartalom mennyiségét a Keresésben, és több forgalmat irányítanak a hasznos és jó minőségű webhelyekre. Értékeléseink alapján azt várjuk, hogy ennek a frissítésnek és korábbi erőfeszítéseinknek a kombinációja együttesen 40%-kal csökkenti a keresési eredmények rossz minőségű, nem eredeti tartalmait.”

 

Ez is érdekelhet:  A sikeres SEO kulcsa

Új spam-irányelvek

A rangsorolás módosítása mellett a Google frissíti a spamre vonatkozó irányelveit, hogy eltávolítsa a „legrosszabb minőségű” tartalmat a keresési eredmények közül.

A Google kijelenti:

„Mától kezdődően lépéseket fogunk tenni ezen manipulatív viselkedéstípusok további típusai ellen. Míg rangsorolási rendszereink megakadályozzák, hogy sok rossz minőségű tartalom előkelő helyen szerepeljen a Keresésben, ezek a frissítések lehetővé teszik számunkra, hogy célzottabb lépéseket tegyünk a spamre vonatkozó irányelveink értelmében.”

 

A frissített irányelv a tartalom nagyarányú létrehozásának visszaéléseire összpontosít a keresési rangsor növelése érdekében, függetlenül attól, hogy automatizálásról, emberekről vagy a kettő kombinációjáról van szó.

A Google kijelenti:

„Ez lehetővé teszi számunkra, hogy több tartalomtípussal kapcsolatos lépéseket tegyünk, amelyek nagyságrendileg kevés vagy semmilyen értéket nem teremtenek, például olyan oldalakon, amelyek úgy tesznek, mintha választ kapnának a népszerű keresésekre, de nem nyújtanak hasznos tartalmat.”

 

Webhely-hírnévvel való visszaélés

A Google foglalkozik a webhely hírnevével való visszaélés problémájával, amikor a megbízható webhelyek alacsony minőségű, harmadik féltől származó tartalmat tárolnak, hogy kihasználják a tárhely jó hírnevét.

A Google a következő példával szolgál a webhely hírnevével való visszaélésre:

„Például egy harmadik fél közzétehet gyorshitel-értékeléseket egy megbízható oktatási webhelyen, hogy az oldal rangsorolási előnyeit élvezhesse. A tartalom ilyen magas rangsorolása a Keresésben megzavarhatja vagy félrevezetheti a látogatókat, akiknek az adott webhelyen található tartalommal szembeni elvárásai nagyon eltérőek lehetnek.”

A Google ezentúl az ilyen tartalmat spamnek tekinti, ha azt elsősorban rangsorolási céllal és a webhely tulajdonosának szoros felügyelete nélkül állítják elő.

Lejárt domain visszaélés

A Google frissített spam-irányelvei a lejárt domainekkel való visszaélést célozzák meg , amikor a lejárt domaineket megvásárolják és újrahasznosítják az alacsony minőségű tartalom keresési rangsorának növelésére. Ez a gyakorlat félrevezetheti a felhasználókat, és azt gondolhatják, hogy az új tartalom egy régebbi, megbízható webhely része.

 

Idővonal

A 2024. márciusi alapfrissítés most kezdődik.

Ez is érdekelhet:  A 15 legjobb SEO tartalomírási tipp a Google rangsorolásához

A webhelyeknek két hónap áll rendelkezésükre, hogy megfeleljenek az új webhely hírnevére vonatkozó szabályzatnak. A többi változás ezen a héten lép életbe.

A Google közleménye hangsúlyozza a vállalat folyamatos elkötelezettségét a keresési eredmények minőségének javítása iránt.

„A keresés minden nap több milliárd kérdésben segít az embereknek, de mindig lesznek olyan területek, ahol javíthatunk” – szögezte le Tucker. „Továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy alacsony szinten tartsuk az alacsony minőségű tartalmakat a Keresésben, és további információkat jelenítsünk meg az emberek megsegítésére.”