Az elmúlt napokban ismét jelentősen átrendeződött a találati lista. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs.

Az elmúlt napokban ismét jelentősen átalakult a találati lista és jelentősen mozogtak az egyes kulcsszavakra a weboldalak helyezései.

A mi adataink szerint a mozgások nagyjából szeptember 24-én kezdődtek 25-én tetőztek, de méga mai napon is voltak mozgások.

Seroundtable nemzetközi keresőoptimalizálási magazin is jelezte a mai napon, hogy szintén algoritmusfrissítéseket észleltek és igen nagy aktivitást a külföldi webmester fórumokon.

„A Panda 4.0-ás óta ez volt a legrosszabb frissítés. Eddig az összes módosítással nyertünk, most azonban a forgalmunk50%-kal esett vissza, az eladások pedig ennél is nagyobb mértékben.”

„Mi is hasonlót tapasztaltunk. Az elmúlt hónapokban folyamatosan javultak a helyezéseink, most pedig a fő kulcsszavunkra a 2/3 helyről lementünk az 5/6-ik helyre. Ez drámaian hatott ránk.”

Nem ez volt mostanában az egyetlen jelentősebb frissítés, szeptember 20-án szintén jelentősen mozgott a találati lista, és van aki azt találgatja, hogy a mostani mozgások ezzel vannak összefüggésbe.

Az algoritmusokat figyelő automata eszközök, szintén komoly mozgásokat jeleznek.

Gary Illyés a Google szóvivője beszélt arról korábban, hogy ezek az eszközök nagyjából megbízhatóak, és a legpontosabb ezek közül véleménye szerint a Mozcast.

Nos, ez az eszköz viharos mozgásokról számolt be az elmúlt 24 órában.

Van egynagyon érdekes tanulság is egy webáruház esetén, amelynek helyezési abban a szegmensben romlottak, ahol nála specifikusabb weboldalak is versenyben voltak, és korábban a linkerének köszönhetően verni tudta ezeket a kisebb, de specifikusabb oldalakat.

Ez is érdekelhet:  Black Hat, White hat és Grey hat SEO