E-kereskedelmi SEO audit

Az Ön e-kereskedelmi üzlete nem olyan előkelő helyet foglal el a Google-on, mint szeretné? Nagy a forgalom, de kevés az eladás? Ha igen, akkor valószínű, hogy webhelyét optimalizálni kell. Ebben a blogbejegyzésben megvitatjuk, hogyan kell elvégezni az e-kereskedelmi SEO auditot, és milyen lépésekkel javíthatja online áruháza láthatóságát és teljesítményét a keresőkben.

Ha online áruházat üzemeltet, fontos, hogy webhelye keresőmotorokra legyen optimalizálva. Végtére is, a legtöbb ember, aki online szeretne termékeket vásárolni, a Google-on kezdi el a keresést.

Tippeket is adunk arra vonatkozóan, hogyan javíthatja webhelye helyezését a Google keresési eredményei között. Ha követi ezeket a tippeket, javíthatja webhelye láthatóságát a keresési eredmények között, és növelheti az e-kereskedelmi üzlete forgalmát!

Ha az e-kereskedelmi SEO-ról van szó, néhány kulcsfontosságú dolgot szem előtt kell tartania annak érdekében, hogy online áruházát a Google számára optimalizálja. Ebben a bejegyzésben megvitatjuk az e-kereskedelmi SEO alapjait, és azt, hogyan javíthatja webhelye rangsorolását a keresőmotorokon.

Először is fontos megérteni, mi az a SEO. A SEO a keresőoptimalizálás rövidítése, amely egy webhely optimalizálásának folyamatát jelenti annak érdekében, hogy növelje a láthatóságát a Google-on és más nagy keresőmotorokon, mint például a Bing vagy a Yahoo.

Az e-kereskedelem szempontjából ez azt jelenti, hogy meg kell győződnie arról, hogy az üzletében minden szükséges elem (kulcsszavak, metaleírások) megtalálható, hogy a vásárlók megtalálják, amikor az Ön vállalkozásához kapcsolódó releváns kifejezésekre keresnek.

Például: ha valaki beírja, hogy „vásároljon cipőt online”, akkor azt szeretné, hogy visszatérjen egy olyan organikus eredményoldalról, mint amilyen ez az alábbi, amelyen számos különböző lehetőség látható képekkel és linkekkel, amelyek közvetlenül visszavezetnek a webhely oldalaira, hogy vásárolhassanak. .

Sok tényező befolyásolja a SEO-t, de általában van néhány kulcsfontosságú dolog, amit megtehetsz, hogy javíts a keresőmotorokon elfoglalt helyezésében:

A SEO audit egy olyan folyamat, amely segít azonosítani webhelye rangsorolását és javítani. Ehhez a következő tényezőket kell figyelembe vennie:

Ez is érdekelhet:  10+1 érv, amiért SEO nélkül ma már nincs élet

– Tartalmazzon kulcsszavakat a webhelyén, beleértve a címcímkéket, a metaleírásokat és a törzsszöveget.

– Győződjön meg róla, hogy webhelye mobilbarát, és bármilyen eszközről könnyen navigálhat.

– Adjon hozzá képeket, videókat és egyéb médiát webhelyéhez, hogy kiemelkedjen a keresési eredményoldalakon (SERP-k).

– Hozzon létre hivatkozásokat az oldalon található kapcsolódó tartalmak között vagy webhelye különböző oldalai között. Ez különösen fontos, ha sok információval rendelkezik egy termékről, de azt szeretné, hogy az emberek egyszerre csak bizonyos részeket olvassanak el.

 

Íme néhány tipp az e-kereskedelem SEO auditjához:

– Ügyeljen arra, hogy webhelye mobilbarát legyen. 2018 márciusában a Google bejelentette, hogy a webhelyeket magasabb rangsorolásba kezdi a keresési eredmények között, ha azok mobilbarátak. Ez azt jelenti, hogy ha webhelye nem mobilbarát, akkor valószínűleg veszít a forgalomból és az értékesítésből.

– Használjon kulcsszavakban gazdag címeket és leírásokat. Amikor címeket és leírásokat hoz létre termékeihez, ügyeljen arra, hogy releváns kulcsszavakat adjon meg. Ez segít a Google-nak megérteni, miről szól az Ön webhelye, és előrébb helyezi a keresési eredmények között.

– Optimalizálja a képeket. Győződjön meg arról, hogy a webhelyén található összes kép megfelelően van optimalizálva releváns kulcsszavakkal. Minden képhez megadhat „alt szöveget” (alternatív szöveget). Ez segít a Google-nak abban, hogy megértse, miről szólnak a képei, és előrébb helyezi őket a keresési eredmények között.

– Ne kulcsszavas dolgokat! Bár fontos, hogy kulcsszavakat használjon, ne tömje túl sok belőlük a tartalmát, különben a Google megbüntetheti Önt, ha megpróbálja manipulálni a keresési eredményeiket.

– Győződjön meg arról, hogy az egyes oldalak tartalma releváns (a címcímkéhez képest) és friss; frissítse a régi blogbejegyzéseket, hogy azok ne tűnjenek elavultnak az újabbakhoz képest.

– Olyan hosszú farkú kulcsszavakat használjon, amelyek közvetlenül kapcsolódnak ahhoz, amit az emberek keresnek, amikor rábukkannak az Ön webhelyére; ne csak olyan általános kifejezéseket használjon, mint a „cipő online” vagy „a közelemben lévő ruhaüzlet”. Ezek segítségével az ügyfelek pontosan azt találhatják meg a webhelyén, amit keresnek.

Ez is érdekelhet:  Organikus forgalom: mi az, miért fontos – és mit tegyél, hogy el ne veszítsd?

Ha követi ezeket a tippeket, javíthatja az e-kereskedelmi keresőoptimalizálást, és növelheti online áruháza forgalmát.

További információért lépjen kapcsolatba velünk még ma! Arra specializálódtunk, hogy segítsünk a vállalkozásoknak jobb helyezést elérni a keresőmotorokban, és növelni az internetes forgalmat az organikus keresési eredményekből.