Egy webmesteri Hangouts-beszélgetésben a Google munkatársa, John Mueller válaszolt a linkekkel kapcsolatos kézi műveletekre vonatkozó kérdésre. Válaszában két linkhez kapcsolódó büntetésről volt szó. Megjegyezte, hogy másképpen kezelik őket, ami befolyásolja a felépüléshez szükséges időt.

 

Mennyi ideig lehet felépülni egy linkbüntetésből

Ez volt a feltett kérdés:

„A linkek kézi művelete után mennyi ideig kezeli a Google a domaint, miután a felülvizsgálati kérelmet elfogadták, de nem nyerték vissza potenciális rangsorolását és forgalmát.”

 

John Mueller azonnal kijelentette, hogy ez egy két részből álló válasz:

„Szerintem itt két szempont van. Egyrészt, ha a kézi műveletet megoldják, akkor a webhely nagyjából közvetlenül látható lesz a keresésben anélkül, hogy a kézi műveletet elvégezné.”

Ez a válasz olyan helyzetre vonatkozhat, amikor kézi műveletet váltott ki például vásárlási link

Tehát van egy kivétel, ahol ha egy webhelyet pusztán spam okokból eltávolítanak, akkor egyszerűen teljesen eltávolítják az indexünkből.”

Mi az a Pure Spam?

Matt Cutts, a Google munkatársa készített egy YouTube-videót, amely határozott választ ad: „ Mi az a tiszta spam? 

 

Matt Cutts elmagyarázta, mi az a Pure Spam:

„A tiszta spam az a címke, amelyet általában olyan dolgokra használunk, amelyeket minden kellően technológiás ember spamként ismer fel.

Például, amit hagyományosan „fekete kalapnak” hívnak, az automatikusan generált halandzsa, álcázás, kaparás, eldobható webhelyek vagy domainek, ahol valaki többé-kevésbé zúgást és égetést végez.

…ezek a fajta dolgok, amelyekben egészen biztosak vagyunk abban, hogy egy átlagos ember, aki olyan dolgokat néz, amelyekkel foglalkozunk, azt mondja: „Igen, ez teljes szemétség.”

Matt Cutts a továbbiakban elmondja, hogy amikor a tisztán spam ellen intézkednek, az az egész webhelyet érinti, mivel általában nem csak a webhely egy részét érinti.

Majd megjegyezte, hogy a legtöbb kiadó, akit pusztán spambüntetéssel sújtottak, nem próbálja visszaszerezni, mert a büntetés várható, mert ez a spamelés üzleti modellje, addig kell spammelni, amíg el nem kapják, majd továbblép.

Ez is érdekelhet:  Mit tehetsz, ha az organikus forgalom csökken?

Matt azt tanácsolta, hogy a tisztán spamre vonatkozó felülvizsgálati kérelemnek arra kell összpontosítania, hogy közölje, miért kell a Google-nak megbíznia abban a webhelyben, hogy visszaengedje azt. Matt azt mondja, hogy a tiszta spam büntetést nehéz visszahozni, ezért a felülvizsgálati kérelmét jól dokumentálnia kell.

Ezután megvitatja azt a forgatókönyvet, amikor úgy vásárolta meg a domaint, hogy nem tudta, hogy valaki más használta azt spamként, ami miatt a Google eltávolíthatja a tisztán spamért járó büntetést.

 

Helyreállítás a Pure Spam-büntetésből

John Mueller leírta a tisztán spam büntetés egy további aspektusát. Megjegyezte, hogy a pusztán spam-büntetés eltávolítása után az oldal lényegében a semmiből indul, mióta eltávolították az indexből. Olyan, mintha az oldal teljesen új lenne.

John Mueller így magyarázza:

„Szóval nem arról van szó, hogy egyszerűen csak visszakapcsolhatjuk, és újra megmutathatjuk. Ehhez újra fel kell térképeznünk és újra fel kell dolgoznunk a webhelyet, és ez néha néhány hetet is igénybe vesz.”

Link Büntetés helyreállítása

John Mueller visszatért a normál linkbüntetés helyreállításához, és megjegyezte, hogy a Google nem kezelte a webhelyet különösebb óvatossággal. Ez azért érdekes, mert a SEO-közösség azt találgatja, hogy mikor kell felépülnie, és hogy a Google másként kezeli-e a visszaállított webhelyet.

 

John Mueller mondta:

„De minden más kézi művelet esetében… amikor a kézi műveletet megoldották, és a dolgok visszaállnak az előző állapotba, nem úgy van, hogy a Google haragszik, és azt mondja: „Nos, itt kézi művelet történt, ezért fokozott óvatossággal kell eljárnom. . Ha tényleg megoldódott, akkor megoldódott.”

Rangsorolás oda, ahol elvileg rangsorolnod kell

Sok évvel ezelőtt (2012 körül) megalkoták a „rangsorolás oda, ahol rangsorolni kell” kifejezést annak leírására, amikor valaki tévesen azt hiszi, hogy rossz helyezése büntetés miatt van. Előfordul, hogy egy webhelyet nem büntetnek, hanem csak ott van, ahol el kell helyezni. Számos oka van annak, hogy egy webhely miért olyan helyen áll, ahol el kell helyezkednie.

Ez is érdekelhet:  10+1 érv, amiért SEO nélkül ma már nincs élet

John Mueller hasonló jelenségre hivatkozik, amely azokra az oldalakra jellemző, amelyek felépültek a linkbüntetésből. A linkmanipuláció miatt rangsorolt ​​webhely, amely sikeresen elküldi a felülvizsgálati kérelmet, ott kezdi el a rangsorolást, ahol a rangsorolnia kell.

Íme, amit John Mueller mondott:

„Természetesen a linkekkel kapcsolatban, ha webhelye mesterségesen került a keresési eredmények között a természetellenes linkek miatt, és Ön kézi műveletet kapott, és ezt a természetellenes linkek eltávolításával javítja, akkor természetesen a webhelye nem lesz mesterségesen magasabb. a természetellenes linkek miatt, mert ezek a természetellenes linkek mára eltűntek.

Tehát ez egy olyan dolog, ahol teljesen normális lenne látni a láthatóság változását egy ilyen megoldás után.

Hasonlóképpen, ha egy webhely természetellenesen volt látható a webhelyén lévő egyéb dolgok miatt, és Ön úgy dönt, hogy eltávolítja ezeket a dolgokat, akkor nyilvánvalóan a webhely természetesen újra látható lesz. De nem lesz természetellenesen látható az eltávolított dolgok miatt. Szóval ezt érdemes szem előtt tartani.”

Hogyan lehet felépülni a büntetés behajtásából

Várható, hogy a visszaállított webhely újra rangsoroljon. Néha a webhely gyengébb versenytársként indul, mert már nincsenek olyan linkek, amelyek segítenék a keresési eredmények elejére kerülni.

Ez azt jelenti, hogy a SEO-snak tervet kell készítenie a továbblépéshez oly módon, hogy a linkeket anélkül hozzon létre, hogy megsértené a Google irányelveit. Furcsa helyzet ez, amikor egy büntetésből kell felépülni.